wooorkiing

Hihi jag e duktig jag.. Nä men moviemaker har varit jättetaskig mot mig..... Musiken har inte funkat, ibland så är filmsnuttarna i själva filmen helt svarta och massa mer. Vet inte hur läng jag jobbat med just DEN filmen. Ni får se imorgon, det är inte på mig/"mina" ponnysar utan en liten överraskning till en fin kompis, hon vet nog redan men hon kanske inte ser detta förän imon, hihi!
 
Länkar filmen här då, lägger upp den ikväll.
Har inte så mycket att skriva, fredag imon - HÄRLIGT!
 
Mer update imon. Förresten fin design va, tacka TUVA. Hihi puss på er!
 
/Matilda :*
 
Gammal bild, huhu 1 år sen..
 
 
 
 
heeejjrrrååå

Pluggar, tänker, lever

Hej på er alla underbara solstrålar !      ;-) 
Hoppas ni har haft en bättre dag än mig, känner mig sjuk nere.. Vet inte vem jag kan lita på eller vem jag ska vända mig till. Alltid om jag mår dåligt messar jag Tuva, först !
Vet att hon svarar jag bryr sig om mig ♥
Ville bara försavinna i skolan, men där fanns ingen med en öppen famn att gråta i eller någon att prata med. Jag trodde verkligen inte att jag skulle behöva gå igenom detta själv. De känns otroligt tomt, ensamt lixom.
Hade behövt någon i skolan just nu, men finns tyvär inte!
Tror ingen förstår hur jobbogt de faktiskt är, är tveksam till de faktiskt.
Mina närmsta vänner i skolan vill inte bli inblandande medans dom jag inte är jätte bra vän med finns där för mig och stöttar mig.
 
Iaf, back to life. Dumle va otroligt fin idag ! Jobbade i låg form och va riktigt fin      ;-) 
Imorgon kommer Linnea och hoppar lite, ska bli toppen kul att se ! De kommer såklart film, promis.
Men nu måste jag verkligen plugga, sen fixa de låååånga inlägget till helgen, massa kännslor, tankar och de tar på krafterna att skriva de. Men jag gör de !
 
puss
--Maja

Hejhej!

Ville bara säga hej ;) haha nä, men haallluu, hoppas alla hare bra därute!
Mitt prov gick jättebra! Eller asså det vet jag ju inte, men det kändes bra. Haha ah, jag är nöjd :D

Kom hem från skolan vid halv 3, har inte gjort mycket haha... Började baka för typ 30 minuter sen! Snart klart i ugnen, åh nu ringde klockan hahah sammanträffande! ;) måste draaa!

/Matilda


@ bussen

Sitter på bussen just nu, på väg hem från skolan! Som jag hade trott va de ingen bra dag idag, men jag lever !
Ska till stallet lite senare, Dumle ska antingen rida ut eller jobba låg form i ridhuset med mycket trav. Får se om de hinner bli mörk eller så ;)
Matilda och mamma va på hästshopens stora rea innan idag, och köpte lite saker till mig faktiskt, kommer bilder :)
Puss
--Maja


Ska försöka få lite sömn ...


--Maja


Bilder osv

Japp, ovisade bilder från min mobil!

Kände att jag ville göra något mer kul för er än bara "hej jag ska plugga" "nu har jag pluggat" osv haha....
Rätt gamla bilder, typ i somras eller för 2 somrar sen.

/Matilda


Sorry..

Har inte hunnit blogga eller något, suttit 5 timmar i sträck med SO:n, (åt självklart imellan, & tog någon liten paus) men det känns superbra nu!! Ah, så jag är ledsen, att det inte kom något mer intressant inlägg från min sida....

Men ah, har inte så mycket mer att skriva, vi hörs imorgon! Skriver hur det kändes efter provet! :)

Hejdå för idag haha, känner mig sjukt tråkig men sånt är livet, skolan måste gå först... Tyvärr.....

Puss /Matilda :*


Gränsen är nådd...

Nu har det gått för långt, på riktigt ! Jag orkar inte mer, vill bara lägga mig under täcket och försvinna. Jag har varit stark alldeles för länge men tror de är över nu, folk går och trampar på mig som om inget har hänt. De ser mig som osynlig och bryr sig tydligen inte om att jag faktiskt är en människa men kännslor. Jag är grym trött folk som inte har respekt överhuvudtaget... Kommer som sagt ett inlägg om detta till helgen ;)
Annars över lag har jag väl haft en relativit bra dag antar jag ..
Måste plugga lite till nu, får se om jag orkar blogga mer idag :/
Puss
--Maja


Fint men äckligt

Haha nä men jävligt jobbigt, jag som trodde att de va påväg att bli VÅÅR!

Men vackert är det! :)


Tjockar mig med popcorn & nån nyhetschips, som inte kommit ut än (pappa fick hem prover med jobbet) sjukt goda :o väldigt speciella haha, runda osv, men mums! Tycker jag är värd det nu när jag ska plugga massa hihi ^^

/Matilda


Blandat!

Hejhej ! Kom hem från skolan för en liten stund sen! Hinner inte riktigt blogga innan jag kommer hem, om jag inre har nån lång rast eller något.. För det är svårt att hinna med, har oftast inget speciellt att skriva då ändå, mer än vad jag ska göra eller gö haha & så, ah ni fattar nog!

Ska pluggapluggaplugga nu oxå, till SO:n & Engelskan som vi har prov i till imon å fredag.
Matteläxan gjorde jag klart igår, och engelska-talet idag gick bra, eller okej. Jag fick D, fett besviken haha.... Åtminstånde C vill jag ha i Engelska, men jaja det var ju bara på en liten del, inte slutbetyget...

Hejdå sålänge, sätter mig & fikar och pluggar nu.. Haha sen kommer jag fortsätta med lite saker på datorn & blogga mer där ifrån, puss!

/Matilda <3


Linnea och Dumle


Fullt upp..

Livet rullar på, lite för fort bara. Hade gärna stannat upp en stund och njutit, dock mår jag inte toppen just nu.
Känndes sjuk kul att skolan skulle börja i söndags men när jag väl kom dit igår ändrades allt på en sekund.. Vill inte skriva ut för mycket här. Speciellt inga namn men jag kan säga att jag är grymt besviken på vissa och känner mig rätt " osynlig"
De första jag gjorde när jag kännde mig nere va att sms Tuva, de gör jag alltid. Hon förstår mig. Svarar alltid och de känndes genast myckte bättre. Älskardig ♥
 
Efter skolan åkte jag till stallet, för som ni vet kom Linnea och red Dumle. Jag red fram honom lite och sen lät jag Linnea lära känna honom, göra lite vad som känndes bra för henne. Såg verkligen grymt ut. Dumle såg verkligen ut att trivas och jobbade riktigt fin med Linnea. Verkligen hatten av till Linnea 12 år och rider bättre än mig ju, verkligen bra jobbat.
I helgen ska hon få prova hoppa honom, eftersom att hon är mer van vid tävlingar å sånt så kanske dom ska tävla någon gång senare. Mest för att kolla om han göra lika mot henne, hon har ju längre ben än mig och kan hålla om bättre. Men vi får se        ;-) 
Film kommer från idag, videofy har lite smått damp...
 
Trodde filmen från Laholm hade lagts ut på bloggen men tydligen inte, hittar inte den men jag tror den kommer snart !
 
puss
--Maja
 

Laholm 24/2

Bästa ponnyn !
Pappa missade första hindret och stoppet glömmer vi ;)
Älskar min ponny !<3
Puss
--Maja


Hej alla!

Hej däär! Hoppas att ni alla har haft en bra dag hittills, underbart väder ju, får riktiga vårkänslor, härligt!!
Påväg hem från skolan nu, slutade 3, men snackade lite med Erica nyss om lite grejer Påväg hem!

Ska fika & släppa ut min bebis i uteburen, hans lilla hage! ;) sen pluggapluggaplugga... 2 prov, 2 läxor & ett tal på engelskan tills imon vi ska kunna utantill, åh och det är bara första veckan, ORKAR INTE!!

Usch, jaja jag hör av mig senare, måste ligga i! ;)

/Matiildaaa

(det gick inte att publicera förän nu, & jag skrev detta för typ 2 timmar sen, somsagt appen dampar som fan...)

Just nu sitter jag och pluggar förfullt, kul haha..... ":)"


Fler än 1 gång..

Ni skulle bara veta hur många sånna här rundor jag har bakom mig. Vi har ännu värre katastrofrundor, där vi knappt kom över ettan.
Faktum är, att jag var NÖJD efter denna rundan. För att jag kom till FEMTE hindret och det va mitt MÅL! Detta va en LD+5 i sturinge, hösten 2011.
Vi har utvecklats ENORMT på de snart 2 år jag ägt Lady.
 
Men jag föddes som en fighter. Jag kommer aldrig sluta kämpa och sälja Lady. Jag älskar henne precis som hon är, över hela mitt hjärta. Hon gör mig lycklig <3
 
 
Visar även denna filmen från i höst/vintras, som visar att det bara kan krävas ett litet missförstånd mellan oss på banan, för att det ska bli en katastrofrunda. (klassen innan kom vi runt med 4 fel, trots att hon var livrädd för granen. Det pga att det stämde mellan oss perfekt)
 
 
 
Puss
/tuva

Massa olika typ.

Vill bara säga förlåt för inget bloggande under hela dagen från min sida.... Men jag är less på att skriva massa tråkiga mobilinlägg, den appen bara dampar också.. Sjukt jobbigt då man knappt kan lägga ut bilder ååhh blir galen.. Ibland är den snäll, haha men oftast inte....
 
Vad vill ni läsa om? Känner att jag har massa kul att bjuda på när det gäller i videobloggar, men min app dampar ju så...... Har ändå tagit bort den och hämtat hem den igen och skapat nytt konto men nä.... Blir så less. :/
 
Hoppas alla ni haft ett bra sportlov, eller kommer att ha! Själv slutade ju mitt precis, första skoldagen idag, sjukt trååkigt, typ "nu börjar helvetet igen.." haha ja typ SÅ! Slutade halv 4 oxå, ingen bra start.. Men kul att träffa vännerna, andra vänner haha! Träffade inte alls många i min klass under lovet faktiskt, typ bara 3 lite snabbt på stan, och ene i paralellklassen, annars bara vänner från andra håll haha!
Men mitt lov var underbart.
Kan dra det lite kort:
 
Måndag: Red Comet medans Matilda tränade Dunle för Eva!
 
Tisdag: Matilda hade lektion för mig och Comet! :D
 
Onsdag: Vafasen hände i onsdags... Justdet, jag gjorde inte mycket, men på kvällen kom Maja hit och vi hade jättemysigt! <3
 
Torsdag: Åkte in till stan med pappa syster och faster, vi åt lunch och efterrättsbuffe på Scandic, sen shoppade vi en stund och sist klippte jag och Frida oss. Bara soft sen på kvällen! (:
 
Fredag: Var i stallet med Erica från halv 11 till halv 5 typ HAHAH 6 timmar och gjorde knappt ett skit...Vi fotade iofs rätt mycket :') mys! På kvällen hade Frida massa vänner här och jag gjorde inte mycket, var med lite i slutet haha..
 
Lördag: Var jag med bästa Saga och vi hade superkul, hängde med henne till Gambur senare och red, det gick superbra, riktigt kul vare. En islandshäst, så mysig är han! På kvällen lagade jag ju min hemkunskapsmat (?) haha xd men ah, och igår, söndag så hängde jag med Maja på tävling ju, roligt. Träffade Kajsa och Tuva där oxå superduktiga var dom båda! Tuva har ju lagt upp en film på henne och Lady! :D
Kuligt kuligt<3
 
Ett lyckat lov med andra ord. Härliga vänner, ni får en att le och orka stå på benen, underbara <3
 
 
Nya knarkeet, nä men det har typ blivit ett beroende att klicka fram Olly murs på spotify, han har ett par sjukt bra låtar! Sånna man inte lyssnar på så ofta = inte tjatiga, och man kan lyssna på de mer 8)
 
Vissa låtar har bara dethär, nivet det jag tjatat om innan, HAHA, lixom dem man får sån feeling av :D Härligt, 3 utav favoriterna är helt klart Troublemaker, Dance with me tonight, och Right place, right time. Mååååånga fler men dem är härliga :D
 
 
Troublemaker: http://www.youtube.com/watch?v=4aQDOUbErNg
 
Söta bilder från fredags :')
 
Erica och Skrållan <3
 
My stars <3
 
HAHAH PICASSO PÅ BILDEN ÖVER! Han hittade en klubba elle nåt x) söte <3
 
 
 
 

Film från igår!

Precis som Maja var jag i Laholm igår och hoppade. Jag hoppade 80cm två gånger.
Lady har ju alltid vart en ''stopphäst''. Men vi utvecklas mer och mer för varje dag :) För ett år sen kom vi inte ens runt LD!
 
Men det gick iaf helt okej. 2 stopp i första klassen och 1 stopp + ett pet i andra. två av stoppen va mitt, men ett av stoppen va hon bara dum på.
Petet tar jag på mig. Hann inte samla henne för hon drog iväg så mycket. Hon tucha pyyyttelite med baknenen och så föll bommen ner @@
 
Nej men jag är faktiskt rätt nöjd!
 
ENJOY!
 
 
Puss
/tuva

Håltimme !

Bästa lärare lät oss slippa lästimmen idag, vi ska läsa lite hemma istället. Så jag gör det ikväll. Ska plugga till två prov oxå, har engelska på onsdag och biologi på fredag. Ska fixxa med bloggen ikväll oxå, ringa en kompis. Behöver de verkligen, ingen bra dag idag ..
Puss
--Maja


Måndag = skolan ..

Då va de dax igen, skolan som vanligt ! Tur att de snart är påsklov iaf ;)
Men annars har jag inga speciella planer idag, ska till stallet om inte Matilda tar honom. Har ett prov redan på onsdag och hade inte ork att plugga igår.
Vi hörs !
Puss
--Maja


Resultat + Tankar

Åkte till Laholm osv osv. Kom fram i bra tid, stressade inte, red fram lagom. Dumle var riktigt pigg ! Känndes otroligt fräsch. Stannade inte en ända gång på framhoppninge, framsteg helt klart     ;-)
Jag red in på banan och travade runt lite, eftersom att man var själv på banan så kollade vi inte på några hinder. 
Fattade galopp och styrde mot första hindret, kännde hur han stretade emot men jag blev arg och drev på extra mycket men han brydde sig inte alls och stannade. Kom igen och såklart hoppar han då... Samma hände på tvåan, han brydde sig inte om mig ! Stannade på trean, men jag kunde inte komma igen för jag mådde dåligt. Som i Båstad, haha asså orkar inte med mig själv. Gav Dumle till någon, kommer inte ihåg vem. Släppte nog mest och sprang ut denna gången. Efter att bästa Matilda gett mig lite vatten och papper mådde jag genast mycket bättre. 
Så det var bara att hoppa upp igen, syster Matilda förljde med in på banan och sprang med så gott hon kunde. Han hade bättre flyt denna gången hoppade 1,2,3,4,5 utan problem. Jag kollar på bilderna och är seriös om jag säger att han är högt över ! Sen blev det två stopp på sexan, en maxad oxer intill en vägg. Men till slut flög han över, hoppade sjuan utan problem och sen ett skit stopp på sista. Vet inte varför, kom bra avstånd och bra flyt men men... 
Sen fick jag hoppa igen eftersom jag avbröt första och bara hoppade två hinder, så jag gjorde bara en volt och hoppade igen. Bästa rundan ! Sånt flyt, jag kunde känna hur enkelt han tyckte det var    ;-) 
Men tyvär fick vi ett stopp på sexan, riktigt tråkigt.. 
Men jag är nöjd med rundorna, vi ska bara öva öva öva ! Han är ju inte van och de och de blir ju inte bättre för att jag måste avbryta, asså vet verkligen inte varför häller. Känner mig inte sååå nervös men tydligen så är jag de. Hoppas de går över snart iaf ! Hade varit skönt att slippa avbryta. 
 
Ska låta min kompis Linnea hoppa honom på en clear round eller vanlig lokal. Hon ska komma i veckan och rida dressyr, samt hoppa lite. Hon är van vid att tävla och har ridit både en busig B-ponny och C-ponny upp till L:A ! Känns tryggt att sätta henne så att Dumle får lära sig lite. 
Jag har faktiskt tävlat hennes förra B-ponny Filur. Nollade en L:D, och minns hur gald jag var ! :')
 
Bilder kommer ! 
puss
--Maja
 

Läxa, lov osv

Har suttit vid datorn ända sedan jag om hem och hade duschat. Gjort hemkunskapsläxan och fixat med den. Man skulle utvärdera om maträtten/erna på powerpoint och så. Väldigt mycket faktiskt och är snart klar!

Ska fortsätta på en film jag håller på att göra på Erica och Skrållan och lite mer!
Lovet slut nu, skola imon, ååhh fml.......

Jaja bara 4 veckor kvar till nästa :) Ha det bra, förlåt för dålig uppdatering, haft fullt upp i vhelgen..

puss /Matilda <3

Båstad 24/2

Bästa ponnyn !
Pappa missade första hindret och stoppet glömmer vi ;)
Älskar min ponny !<3
Puss
--Maja


Ovisade bilder !

Lite bilder från andra gången jag hoppar Dumle       ;-) 
 
puss
--Maja

Mot Laholm !

Bilen har börjat rulla, ponnyn där bak, jag och Matilda taggar ! Snackar lite, försöker få mig lugn. Haha ;)
Nej, men jag känner mig faktiskt mycket mer bestämd idag ! Han ska över och jag ska såklart hjälpa honom. Första klassen är oftast den svåraste, då han som jag nämnt tidigare gärna vill kolla på hindren innan han hoppar över. Men de ska vi träna bort, därför åker vi på lite träningstävlingar innan de lokala :)
Puss
--Maja


On our way to...

...lahoolm yey! Nä men vi är lite tidiga haha men mycket bättre det! :)

Uppdaterar mer sen! :D
Vi släppte ut Comet, Leon & Hedda, sen packade vi in alla grejer, fixade Dumle med transportskydd osv och nu är vi iväg! :) det gick bra att lasta oxå.

Så Dumle är bak i transporten & taggar! ;)

Hejdå sålänge!!
/Matilda


Utvärdering av träningen !

Tränade för Matilda på Comet idag. Varför ? För att jag lättare ska kunna rida Dumle bättre, då jag måste öva på att bli mjuk i handen och jobba med kroppen. Eftersom Comet lyssnar bättre när man rider mer med kroppen och är mjuk i handen så ska jag försöka rida honom lite nu, och sen föra över den ridningen till Dumle !        ;-) 
Iaf, träningen gick helt okej, har inte ridit Comet på en lååång tid ( för utom igår ) så jag är super nöjd med honom och mig. Vi tränade mycket på att jag framför allt skulle slappna av i händerna och rida mer med kroppen och benen, jag red myckte volter och åttor. Svårt att förklara men jag red i höver varv och vid A gick jag in gjorde skänkelvikning och bytte varv, ställde honom utåt med huvudet mot väggen osv osv ! Riktigt bra övning, gillade den starkt          ;-)
Sen galopperade jag , då behövde jag inte tänka så myckte på att ställa och sånt. Men ändå hela tiden ställa lite smått hit lite dit flytta lite osv för att han hela tiden ska ha något att tänka på, svårt men bra !
Är svårt att förklara men lite hoppas jag att ni fattade !
Jag gillade träningen starkt ! Jag vet vad jag behöver öva på och lyssnar på vad Matilda säger åt mig. Eftersom att jag ofta glömmer bort att mjukna i handen och rida med kroppen är det bara bra att någon hjälper mig och säger till mig vad jag ska göra. Känns otroligt skönt att veta vad jag behöver öva på och nu vet dom flesta i stallet om det och på så sett kan de hjälpa mig att komma ihåg de och påminna mig.
Men tbx till träninge.. övningen var bra och tränaren var bra ! Finns det något mer att säga än att jag tycker alla borde ha en syster som jag har ! ♥
Bilder kommer !
 
Måste sova snart, ska lägga mig och kolla ett avsnitt gossip girl innan jag somnar. Tänka igenom morgon dagen, tänka ut hur jag ska rida osv ! Jag är vekligen en sån person som hatar att vara försenad, att stressa med ponnyn är det värsta som finns. Jag måste ha tid att gå banan sakta, kolla igenom noga vilka vägar jag ska rida. Även om det bara är CR. Måste ha full koll och inte stressa.           ;-) 
--Maja
myys med lillsyrran !

Orkarinte

Det tar sån jäkla tid när man har bilder, eller så går det inte att lägga upp dem från mobilen, jobbigt!!

Ska se om det funkar nu, men isf är det på chokladmoussen! :)

/Matildaa


Lagat mat!

Gjorde min hemkunskapsläxa till da familla! Haha måste säg att jag är jättebesviken över huvudrätten....

Ost & broccolipaj, jag älskar ostpajer, & broccoli så .. Men den såg supergod ut med lite färg från osten jag strött på & den såg perfekt ut haha! Men när jag skulle ta, så var det typ SOPPA! Det var helt slabbigt.. Blev såå besviken :((

Men man kunde äta det på kanterna & med salladen så gick det okej! Allt vatten från de frysta broccolierna glömde jag ta bort eller så..Så det var ju säkert därför........ Ååhh.. Jaja, inget att göra åt!!!
Men vi har precis ätit upp efterrätten som jag måste säg blev riktigt bra!!

Jättegod, det var en vit chokladmousse som jag hade hallon & smält, stelnad blockchoklad till, mums!! :D

Nu ska jag fortsätta kolla melodifestivalen!! :)

/Matilda


Mello !

Ridit ett super pass på Comet,ätit god mat och nu väntar godis och melodifestivalen !
Underbart slut på en underbar lördag. Kommer mer urförligt om träningen senare eller imorgon. Får se, måste ju lägga mig i tid ikväll. Ska vara på topp imorgon.
Som sagt ska jag inte ge mig, måste våga bli arg på honom. Även om det gör lite ont..
 
puss
--Maja
 
saknar att rida busponnyn ! <3 lilla Hedda..

Soyrryy

Att jag inte bloggat! Vaknade vid 9 idag, bra ju :D

Åkte till bestiie Saga vid halv 11 & vi har haft det underbart! Haha underbar är du hjärtat!!
Vi har ätit lunch & nu äter vi god chokladmilkshake! Muums!

Strax sticker vi till hennes påånnyy Gambur! Updatterar mer sen<3
/Matilda

https://cdn3.cdnme.se/4068729/7-3/pic_5128c379ddf2b33ff1e42398.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4068729/7-3/pic_5128c379ddf2b33ff1e42398.jpg" class="image">


Lördag

Underbara lördag. Älskar att vakna upp och känna att det är lördag. Hela dagen framför sig, bara softa i mjukiskläder.
Mamma ska slinga mitt hår lite senare, har en ful utväxt. Även om jag aldrig har färgat håret innan så blir det så. Bara för att på sommaren belks de så mycket, så då blir det ju fint men sen på vintern växer de ju ut nytt och då är de mörkare.
Sen ska jag rida lektion för Matilda på Comet, ska bli super kul verkligen!           ;-) 
Får se vad Dumle ska hitta på idag, blir väl mest skritt idag oxå, men det är ju såklart inte bara hans fel !
Jag låser gärna fast händerna och blir hård i handen, sen lyssnar Dumle inte så bra på mina ben häller.
Därför är det bra för mig att rida Comet, för han lyssnar bara på benen ! Matilda tycker själv att det är lättare att rida Dumle nu när hon har ridit Comet så mycket. Men vi får se, jag har trots allt inte haft Dumle så jätte länge, och jag har många knappar kvar att hitta.         ;-) 
Ikväll ska jag lägga mig tidigt, måste vara pigg och utvilad in för clear rounden, vi vill ju inte att det ska bli som förra gången! haha, jag är såklart nervös men jag känner mig mycket mer bestämd ! Jag SKA över, både första och andra rundan. Inget mer med det ! Måste vara mer bestämd, han vill gärna kolla på hinderna innan han hoppar dom men jag kan inte visa alla hinder, så jag tänkte rida runt dom imorgon. När jag är inne på banan så rider jag runt så många jag hinner så har han iaf sett några !
Ska rensa min mobil på bilder och filmer så att pappa eller Matilda kan filma imorgon. I båstad tog ju mitt minne slut :/
Bästa lilla Matilda följer med som förra gången, de har aldrig gått riktigt dåligt när hon är med. Visst har det gått dåligt men aldrig fruktansvärt. Känner mig riktigt trygg när hon är med, så hon är uppbokad mycket under året       ;-) 
 
inte igår <3
puss
--Maja
 

Passet med Comet+Dumle !

Comet-Skrittade ganska länge, kännde på honom i båda sidorna. Jobbade myckte med volter och försökte få honom ställd i båda varven. Funkade riktigt bra efter ett tag, tänkte inte så mkt på nacken och så eftersom jag inte har ridit honom på så länge. Ni vet inte varför, eftersom att jag inte dratt den storyn för er men den kommer !
Iaf, sen travade vi rätt mycket i båda varven. Jobbade volter och styrde myckte med kroppen, kunde släppa tyglarna och bara styra med benen och kroppen      ;-)   Så underbart !
Som sagt inte så mycket fokus på formen men ändå fram för skänkel osv osv ...
Sen var det dax för galoppen, tog de från skritt då han tycker de är lättare. Började me vänster varv, först var jag lite osäker och osatdig men jag slappnade av sakta och då gick myckte bättre. Han skötte sig utmärk och gjorde som jag bad honom.
Samma i höger varv, lagom tempo  och kontroll. Galopperade på en volt hela tiden, mest för att han inte skulle springa iväg.
Sen gjorde vi det en gång till i vänster, och då släppte jag nästan tyglarna helt. Litade på Comet och styrde som i skritten och traven, men kroppen ! Det gick bättre än vad jag trodde     ;-) 
 
Dumle- Efter att Matilda hade gett sig på honom i ett försök att få honom mjuk, så hoppade jag upp. Skrittade och skrittade men han tvär vägrade. Drog upp huvudet och ville inte alls, försökte styra mer med kroppen och benen som på Comet men det gick inte alls. Han lyssnade inte ett dugg och sprang bra iväg för skänklen.
Så jag fick fortsätta skritta och skritta osv osv ..
Till slut efter 10 minuters skritt så bytade jag taktik. Nu gjorde jag halt varje gång han drog upp huvudet, sen fick han inte gå förrens de var nere och han var abslappnad i nacken. Men han klarade typ två steg sen var det uppe igen men jag fortsatte, och han blev bara surare och surare. Sköt upp huvudet och försökte springa ifrån arbetet. Men efter myckte om och men så klarade han en jädrans fin skänkelvikning i form så då slutade jag !
Bästa att sluta när det går som bäst !    ;-)

Rolig videoblooogg

Haha vi är roliga vi...
Loveu bestiie, får göra om kvällen, som vi skrattat, som vanligt. Bäst äru!


Comet

Bästa fredagen på lääänge. Jag och Matilda bestämde oss för att byta ponnys idag !
Så jag red Comet, och WOW! Den ponnyn,och de steget... Jag hade nästan glömt hur underbart det var, så lätt på ngt sätt. Han gillar mer att man styr med benen och kroppen,vilket Dumle tycker är svårare.
Men mer om detta senare, mååste skynda!
Maten väntar         ;-)
 
puss
--Maja

Oh noooo

Haha min daaaattaa! ):
Det har hänt något med den, tänk om det är något virus.. Alla bilder kanske försvinner, fast i den rutan så står det "no changes will be made to your personal files or information" så....

Hoppas väl det stämmer, tänkte blogga från datorn & visa, och fixa med bilderna som jag & Erica tog SHIT DATORN SRÄNGDES AV, glömde koppla i strömsladden, det går bra nu kompis... Hoppas den fortsätter där den var.........

Oj, nu avbröt jag.. Iaf, & några blev riktigt fina! Ni får se de senare ikv eller imon!

Det är därför jag har uppdaterat så dåligt, kom hem för kanske en timme sen så har jag hunnit duscha & lite mer!

Datorn sattes på som vanligt nu, haha greaaat! :)

Då får ni se bilder sen, puss! :D

/Matilda


Båstad 10/2 ,70-70cm

Ovisade bilder från Båstad !
 
Framridningen
Framhoppningen, ett stopp som jag inte va beredd på !
Första hindret första rundan ! Så duktig bebis !
Fjärde hindret första rundan !
Första hindret, andra rundan
Femte hindret,andra rundan
sista hindret, andra rundan !
 
Bästa ponnyn ! ♥
--Maja

Underbara Fredag !

Vaknade runt halv nio typ, kollade ett avsnitt gossip girl. Sen gick jag upp, gjorde smoothie till mig och lillsyrran. Hade mango,banan och hallon i, det blev godare än vad jag hade föräntat mig.            ;-) 
Sen kollade jag lite på TV osv osv, pluggade matte oxå en stund gjorde klart ett kapitel som ska vara klart nu efter lovet. Matte är ju inte min starka sida direkt, men jag jobbar på så gott de går !
Följde med Matilda ut med grannarnas hundar, så söta ! Jag brukar alltid ta Molly att gå med, hon är en ganska gammal labrador. Men verkligen världens snällaste !                ;-)
Sen "lagade" jag lite lunch och nu sitter jag här. Har laddat ner spotify nyss och fixar lite spellistor och lyssnar på underbara låtar ! Gamla men så bra.
Ska bege mig till stallet snart, Dumle ska ridas i ridhuset. Dressyr med gummibanden, mycket skritt och trav. Idag tänker jag inte sluta innan han går rätt och framför allt inte innan jag har ridit rätt !
 
Ikväll blir det chill med mamma och systrarna, pappa är iväg så vi har lite tjejkväll hemma. Myyys !
Ska nog blogga lite då oxå, hinner verkligen inte de ofta nu. De händer så mycket runt omkring mig så jag hinner inte sätta mig ner och skriva killer inlägg varje dag. Men jag ska verkligen försöka.
Jag fick precis en ide, men jag måste ta in den lite först. Tänkte skriva om hur jag upplevde att bli mobbat och hamna utanför, men det är ett kännsligt ämne så jag håller den ett tag till. Men eftersom att de är ett aktuellt ämne runt om i bloggvärlden och utanför så kanske jag ska göra de...
 
puss
--Maja
fina Molly !
    

Rubrik..

Hhaha orkar inte, vaknade 06:40 ASSÅ HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT ?!?!
Somnade halv 12 igår så borde ju inte vakna så tidigt,,, jag som hade tänkt att vila ut mig rejält på lovet....

Jaaaajjaa, har inte så mycket att skriva, ska gå upp strax magen kurrar.. Sen ingenting fram till halv 11 då jag & Erica sticker till stallet ju.

Ah ni får ha det så bra, vi hörs! <3

/Matilda


Tråk..

Har sjukt tråkigt, kollar någon idrottsgalan på 4an som är rätt boring haha...

Imon blire stallet med min pudding Erica! Som jag saknat dig sis..

Loveu <3

Svartvita: bara jag & Erica, den andra är Malin & Annie med på oxå,<3

/Matilda


ORKAR INTE!

Hur ska man göra då?! Jeffllaa videofyme.....

Ni får bilder & text istället för videobloggar från min sida....

Tröjan köpte jag på VeroModa för 143:- egentligen kostade den 179 men blev medlem och fick 20% rabatt :D

/Matilda


Mot hoppträning !

Hej !
Sitter i bilen på väg till hoppträning, lady och nian där bak. Ska bli riktigt spännande att kolla faktiskt ;)
Kommer mer uppdatering ikväll !
Puss
--Maja
-bilden är från lunchen -


Justdet..

Glömde lägga upp bild på sminket så det kommer här!

Mascara: Från Kicks, Maybeline New York, mellan 99-179, kom inte ihåg priset...

Puder: Vet inte, & vet inte...

Bronzer: Wet n wild, från gekås, priset var nog mellan 49-99 kr.


Stora ögonskuggspaletten har jag ingen aning om vart den är ifrån.... Gammal!

4-paletten, från någon tidning... Haha!

2-paletten köpte jag på Cubus tror jag, haha & den är ifrån IsaDora kostade 99kr.


Alla borstar: köpte jag på något flyg, har 11 till olika som sitter i samma "set" eller vad man säger.. Så aa vet inte vad de kostade ihop men billigt för så många!!

Vi hörs, puss!
/Matilda


Kom inte upp innan..

...men bättre sent än aldrig! Jag hade inte så bra täckning i stan, (fast nu har jag precis kommit hem från min frisör, på Salong Chess, efter att ha kollat runt i stan & hittat en supersnygg tröja, visar ikv! :D) men iaf, jag skrev såhär, för ca 3 timmar sen:

Just nu
Sitter på ett hotell nu & har precis ätit klart lunchen, nu väntar efterrättsbordet! Supergod var lunchen, får se pm efterrätten oxå är de! ;)


Today's outfit;
Jeans, & en grön t-shirt bara; någon gammal bara jag hittade långt in i garderoben haha, & somday parfymen + lite smink, lite extra idag! Kul hihi!
Använde puder, bronzer, mascara, en vit & en rosa ögonskugga! :)


Pusshej! :D


Ny dag!

Hej allihopa! Var så trött igårkväll så orkade inte blogga.
Jag och Maja hade riktigt kul! Hahaha som vi skrattade, ååh.. x)

Kvällen igår var alltså väldigt lyckad! Vaknade kanske halv 8 idag, vad händer määäääd mig ?? Jaja jag lever ju iaf..

Todayy's :

Vid halv 12 typ, åker vi in till stan för att äta lunch och efterrätts buffe!n Muuums, aa det ska bli gott! Sen bara stan kanske 1,5 timme sen så ska jag och Frida (min storasyster) klippa oss!
Mamma jobbar och pappa är faktiskt ledig idag! Så mysigt, för er som inte vet så jobbar pappa väldigt mycket, börjar typ halv 6, och kommer hem som senast ibland 10-11. Måndag är han tidig, inte så intressant men ni fattar, jag träffar inte min pappi så mycket.. :'(

Men idag har vi en pappa-dag eller vad man säger, haha!
Mysigt <3

En sööt bild som jag fick se igår, på Maja min pudding :')
hoppas det är okej, det var ju ändå ett tag sen såå.. ^^

 
sååå gulllig <3
 
 
 

God Morgon !

Ligger fortfarande i sängen, har kollat ett avsnitt av gossip girl !
Men ska ta mig uppåt nu, äta lite frukost och sen göra klart matten.
Tror de blir stallet lite tidigare idag, runt 11 eller ngt. Kanske ska in till stan å fika med en kompis i eftermiddag :)
Ska försöka få in lite bloggning oxå, Puss
--Maja


Softar !

Softar med bästis, kollat massa gammla filmer från min gamla mobil  ;-) haha, tur att man har förändrats säger jag bara! Nej men de va super kul.. haha ! 
Ätit god mat å efterrätt såklart, såå gott   ;-)  
 
Träningen gick bra, jag red rätt bra å Dumle va pigg som attan ! min söta lilla ponny, hoppade en svår övning för att få med min ytterskänkel.. jag måste öva på de, speciellt i banor. Kommer inte runt utan den !
 
puss
--Maja
MMatildas goa maränger !  ;-) 

Snabb videoblogg


I miss you, I miss US.

Bonita, lilla hjärtat. Saknar tiden då det var du och jag, varje minne, vartenda litet ögonblick tillsammans med dig är sparade.
Har lovat mig själv att alltid älska dig, och det håller jag.

Fina ponny, jag saknar dig...
 
 
 http://youtu.be/Ixkz4BvUUI0

/Matilda..

King

Japp kung är jag, snacka om marängerna blev goda ?! 8O

Hade glass, hallon & chokladsås hemma så jag gjorde marängswisch! Muuuuums ;-)


Hörs sen, Maja kommer ikväll istället för Matilda, för hon hade superont i magen, som igår :( hennes magkatarr..
Usch stackarn, hoppas det går över snart, kan inte var kul..... Styrkekramar till dig hjärtat<3
Men det blir lika kul att träffa Maja, tycker att vi ska göra & lägga upp någon videoblogg!! Håll ögonen öppna, troligtvis kommer det upp något kul! :D

Puss och kram!

/Matildaa


Hhaha

Har inte haft något som helst recept, bara gjorde något som jag tror man gör maränger, kul att exprimentera! :D får se hur dom blir, återkommer ;)

Hahha!


Visar allt jag köpte

Färgerna är orättvisa men de kommer bilder :)
--Maja


Träningen.

Ja, vi började med att skritta fram, i kanske 5-7 minuter. Då kortade jag upp tyglarna och började jobba.
Matilda sa vad jag skulle göra och gav mig tips. Jag ställde honom åt både höger, och vänster.
 
Jag fick gå på A-volten framför henne och vända upp vid A varje gång jag passerade det. Så svängde jag åt höger så jag kom på volten i höger varv helt enkelt. Nästa gång jag vänt upp vid A så gick vi åt vänster. Vi gick som en åtta på volten kan man helt enkelt säga! Det gick lixom hela ttiden ut på att jag skulle göra en halvhalt innan jag bytade varv, då skulle jag ställa om, åt andra hållet. Och travade jag, skulle jag såklart byta sittben oxå, aa ni fattar.
Jag skulle med fösröka att flytta ut rumpan så att han inte vände sig som en banan, haha utan jobba med bakbenen.
 
Sen fick jag göra lite skänkelvinkingar oxå i båda varven och det gick helt okej!
Vi skrittade länge tills han lossnat och travade bara litegrann. Sedan galopperade vi, från skritt då det är lättast på Comet. Och hah gick super de första stegen men så tapade jag honom lite, så vi gjorde om det och det gick bättre och bättre. Sedan skule vi galoppera i hans svårare varv, höger. Men det gick bättre än förväntat och han va finare nu!! Så kul, och Matilda gav oss massa fina koomplimanger, man blir så glad och peppad då, och vekligen ger allt!
 
Men o  jag drog ned mina händer (vilket jag gör väldigt ofta, en dålig vana..) eller flyttade bak skänkeln för långt så sa hon till och påminnde mig. Superbra!!
 
Vi skrittade lite igen och ställde hela tiden t olika håll, ett par steg ställd åt vänster, och sedan tvärt om.
Då lossnar allt, iaf på honom, superhärlig känsla, hans steg, som redan är gudooomligt, blir ännufinare när han lossnat i nacken.
Jag gjorde lite lätt öppna och sluta, vilket jag trodde var alldeles för komplcerat för mig, för jag höde Eva, Matildas tränare be Matilda göra det osv, men jag har aldrig riktigt fattat vad det är, men så gjorde jag det utan att jag visste.
För Matilda sa lixom inte "nu öppnar du" osv, utan med andra ord: "försök att få huvudet på spåret och rumpan innanför" och tvärt om. Så jaag blev riktigt glad när hon sa det sen att jag viisst hade gjort det, fast bara att hon inte sagt det, för jag hade sagt till henne att "önskar jag kunde öppna, och sluta och allt sånt, men det är nog alldeles för komlpicerat för mig!" eller nåt liknande, såå aaaaaa.. :D
 
Är riktigt nöjd med träningen och vill träna för henne oftare, hon vet ju vad jag kan, och hur man ska rids Comet för att han ska gå fint, så det var perfekt, TACK igen bästis,, älskar dig!<3
 
Skulle lätt träna för henne regelbundet, för en höög summa pengar, så bra som hon är! Hon sa det på lätta sätt ocå så jag förstod bra. Puss bästaste <3
 
Bilder på oss från igår!
 
 
 
<3
 
<3
 
STEGET
 
<3
 
steeggeeet
 
Matilda och Comet :)
 
Han får alltid extra poeng på dressyrtävlingar för hans steg! Som en storhäst, lilla ponnyfjanten <3
 
Tack Matilda för att jag får rida honoom , och TACK  för den otroligt bra och lärorika träningen, puss<3
 
 
 
 

Onsdag - hoppträning !

God morgon på er!
Hoppträning idag, ska bli super kul. Behöver verkligen de ;)
Annars har jag inte mycket planer idag, ska göra klart matten som jag ska vara klar med tills nästa vecka! Orkar inte.. Men de går fort.
Sen stallet osv, ska se om någon kan filma träningen idag.
Ikväll har jag inga planer, men de kanske kommer. Har lust att hitta på ngt, de är ju ändå lov :)
Puss
--Maja


Ollies Flying Comet

Fick en fråga om jag inte kunde lägga ut fler bilder och skriva mer om Comet.
Så självklart, men han är ju inte min, mer Majas till och med, haha. Men jag kan väl skriva det jag vet om honom!
 
Ollies Flying Comet, som hans fulla namn är, är en C-ponny som kan bli gaaaaalet fin i dressyren, om man gör rätt, för han är rätt svår att få bra form på, men han är väldigt "lyhörd" eller vad det heter när man lyssnar starkt.
Han oxå riktigt fin i hoppningen om han hoppar haha, viilket han oftast gör faktiskt! Men han kan tycka att det är lite läskigt, han är väldigt tittig av sig också.
 
Lite mesig oxå ibland HAHA,, han kan få för sig att en kotte är ett stort monster och kollar med spetsade öron, stora ögon och flåsande näsborrar på en liten kotte, löv eller helt plötsligt är pallen i ridhuset läskig. Men inte alltid haha!
Han är för söt! <3
 
Vet inte vad jag mer ska skriva, eller jo! Han fyller 19 men tror att han är 3, så brukar Matilda säga hahaha.
Bockarkung som älskar att busa och bocka hahah! Fast han är väldigt försiktig när man rider honom. Han har aldrig bockat med mig, än så länge hihi :D
 
Matilda kan till&med rida barbacka i grimma på honom, och han lyssnar så fint!! Duktig :')
 
Nä nu har jag nog berättat klart, det är det viktigaste att veta om honom :D
 
Tränade ju somsagt igår för Maaaaaatiildaa och det gick ju super, bilder nedan!
Men detta är Matilda och Comet: (den andra Matilda, som jag tränade för så, och som äger Comet) 
 
 
 
Kom ihåg denhär träningen, i somras. Mina idoler<3<3
 
 
 
Cumääääät kaann hoopppa :D Köttbullen <3
 
Det hade blivit för långt om jag skulle välja massa bilder, så tog denna nu som Matlda gjort för några månader sen.
Har tagit de flesta bilderna på dom, = jag har sett mycket av dom, och shit säger jag bara.. Galet bra, ser upp tilll dem asså, mina guldklimpar, hihi :')
 
För att inte detta inlägget ska bli föööör långt lägger jag upp och skriver lite mer "ingående" om träningen och visar bilder i ett annat. Puss o hej!
 
/Matilda
 
 
 

BLANDADE GREEEEJS

Asså orkar inte!
Videofyme, hur svårt kan de vara?? Det står bara "Error uploading" asså ååhh jag orkar inte..

Visar bild sen, har det på ipaden såå..


Men iaf, sjukt dålig update från min sida igår, gjorde ju då en videoblogg somsagt som inte funkade att lägga upp, lagom kul..

Iallafall, tränade ju för Matilda med Comet igår vilket gick SUPER! så himla nöjd, ingen av oss trodde att det skulle gå SÅ bra, jättenöjd & glad!
Har aldrig gått så bra för oss innan, eller jag har ju inte vetat exakt hur jag ska rida honom för att det ska gå heller såå..
Lägger upp bilder sen när jag har datorn, vilket e om en pyttestund.. :D

Så det var bara roligt. Var hemma runt 3 igår, då fixade jag ihop en film på mig och Bonita, vilket tog typ hela kvällen för jag är nybörjare, skulle ladda ner ett "musikpogram" oxå där man kan hämta gratis låtar som tog ett tag..

Valde faktiskt "be alright~Justin Bieber"

Han är inte direkt min största idol, & vet att de är många andra som inte tycker om honom alls, men jag tyckte att låten passade så bra, så jag bryr mig inte.

Lägger upp den när jag har dator oxå!

Puss & kram!<3

/Matilda


Home

Har vatt hemma nu ett tag, gjort en video på de jag köpte. Dock blev färgerna inte så bra, jeans jackan är mer ljus och samma med typ allt de andra! Men det kommer biler oxå när jag orkar, ska se om syrran kan fotta lite snygga bilder på mig och kläderna imorgon.. like it ?       ;-) 
Annars har dagen varit toppen bra, massa mys med familjen och lite nytt till garderoben vilket alltid är skoj !
 
Imorgon är det hoppträning innan clear rounden på söndag, som sagt tror jag att det blir lite lägre imorgon. Men kanske avslutar på lite högre bara för att ha gjort de innan söndag. 
Jag måste bli mer bestämd mot Dumle, även om jag tycker de är svårt så måste han lära sig att de är över han ska. Jag måste verkligen visa vad jag vill, och jag vill och SKA över !       ;-) 
 
 
Kom och tänka på en sak innan... 
Vi borde acceptera oss själva mer. Inte vara så hårda mot oss själva och andra i omgivningen. Ta vara på den du är och va stolt över den DU är ! Du behöver inte låtsas vara någon annan för att bli accepterad, alla ska bli accepterade hur dom än ser ut eller var dom bor. 
Va nöjd med dig själv och våga stå upp för den DU är ! 
 
--Maja
 
 

New yorker!

Stor shoppat på New yorker !
Puss
--Maja


Outfit osv

--Maja


Mot väla !

I bilen mot väla och IKEA, myys !
Kommer video sen på allt jag fick med mig hem.
Hoppträning imorgon, ska bli så kul! Tror Frida sa att vi skulle hoppa lite lägre, och öva på lite sits och vägar.
På söndag ska jag till Laholm på clear round, tar de istället för nästa torsdag i plönninge. Den i plönninge började senare å va en skoldag så vi snackade om de hemma och kom fram till att de blev bättre att ta en förmiddag i Laholm på söndag ! Hoppar 70-70, inga problem. Jag ska vara bestämd som in i ... Han får inte stanna.
Han brukar stanna lite mer första rundan och sen hoppa allt på andra rundan, men han ska hoppa båda ;)
De är bara att öva !
Men jag gillar Laholm skarp, stort ridhus och trevliga funktionärer och fina hinder. Gick riktigt bra förra gången jag va där !
Puss
--Maja


På chemat idag!

Börjar med att äta en good frukost med mjölk, flingor och jordgubbar + vindruvor, muuums hahhaha! (vaknade SJU idag omg vad händer med mig?! :O)

Sen ska jag se om jag hinner göra någon videoblogg där jag visar sminket & svarar på resten utav frågorna.

Vid 10 måste jag gå ut med lilla Ronja, & vid 11 typ kommer morfar och hämtar upp mig, sen kör han mig t Matilda så ska jag få rida Comet för Matilda! Såå kul! :'D

Sen hem & duscha och allt detdär, & mellan 5-7 kommer Matilda hit så ska vi bara kolla på film, snacka & ha de mysigt!
Loveuu<3

puss så ses vi sen! :D

/Matilda


Top model !

Kollar top model nu, efter en låg dag i stallet.
Imorgon blir de IKEA och väla med familjen, sen kommer de såklart video eller bilder ! Troligtvis video eftersom den kassa uppdateringen, så blir en lite bättre uppdatering ;)
Ska verkligen bli bättre på att uppdatera !
Puss
--Maja


Svar på lite frågoor

Kör svar på några frågor!
 
-Sköter du fortfarande Bonita och Rooney? Svar nej, jag slutade på Rooney efter vecka 2 (2013) efter att ha haft honom i övr 6 månader, och Bonita + Vision efter veecka 3 (oxå 2013). Men rider ju kvar på ridskolan så rider henne ibland, så jag träffar henne ju fortfarande, min ängel..<3
Hade henne i 1,5 år..
Rooney får jag komma och rida när jag vill, men sköter honom inte längre, varför? jo för att det blev alldeles för mycket för mig, hade Rooney måndag, onsdag. Bonita fredag, varannan söndag o var tredje löördag. Vision varannan söndag med o samma lördag.
Sen då ridskoolan, så hade tisdag o torsdag ledigt bara o vissa lördagar, fatta tröött jag blev, va ju inte van vid att ha så mke heller.
Är en sån person som vill o är så sugen på att göra grejer o träffa alla.. Så hann knappt med skolan, eller mig själv......
 
Sååå ja, jag tar hand om Comet nu ca 2 dagar i veckan ist. Inga bestämda, jävligt skönt faktiskt! ;)
 
Oj vad jag babblar på när jag  bara kunde svarat "neej" haha jajja sån är jag! ;)
 
 
-Skulle du vilja bli ngt inom fotografering? = Jo asså jag ääälskar verkligen att fota o brinner för det, men inte som jobb mer som hobby kanske..Svårt att säga nu haha x)
-Favorit mat? = tacos, lasange, bakad potatis, pajer, fisksoppa å massa meer! älskar att prova nya saker :D
-Vill du komma o rida Gambur snart? Han saknar dig! = JAAA självklart, typ ett år sen ju!! på lovet kanske? <3
-Favorit affär ? - Gina eller något, oftast snygga kläder men brukar aldrig hitta kläder längre.....
-Älskar du mig ? - nä Saga jag ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR dig bebe <3
 
känner att detta inlägget blir rätt långt, så svarar på resten (10 frågor kanske) i ett annat inlägg, kanske video om det funkar!
 
ha det braa!
 
på bilden är det jag o Bonita, (brun) och om det är rödskimmeln så äre jag och Rooney då<3
Älskling.... I love u more than words can explain.
 
 
 
 
 
åh ler alltid inom mig när jag ser denna bilden.
-En bild är mer än tusen ord.... Kärlek..<3
 
 
 
 
 
 
'
 
Från somras, har oslagbara minnen med dig älskade..<3
 
 
rooneybooney, min lilla stjärna<3
 
 
 
 
Memories <3
 
hejdå väänneer!
 
ses imon eller senare ikv puss!
 
 
 
 
 

Förslag?

Känner att jag inte riktigt har inspoo... Behöver det för att blogga, kul för er att BARA få inlägg om vad jag gör o ska göra osv.. (Från min sida då)
Vill ni se videobloggar? & vad vill ni att jag ska göra i dom då?

Har två, (eller om jag gör det i samma) "vloggar" jag ska göra, och det är att visa favvooooplagg & sminkprodukter samt vilka hårprudukter jag rekommenderar/vad jag tycker är bra!

Det är min lilla lista, men vill ha fler förslag. Sen brukar det ju inte gå så bra när jag ska lägga upp videobloggar.. Det krånglar som iiin ii..... But i'll give it à try..

Byee! :**

/Matildaa

Bonitisochjaaag


Stallet

Måste dra till stallet nu, Matilda ska träna ! Kommer mer uppdatering under dagen !  promis    ;-)
Ha en bar dag! 
--Maja
 

L O V !

Så underbart att vakna upp en måndag och inse att man har lov ! Finns de något bättre ?         ;-)
Inga planer idag, ska fixa goa inlägg till ER, fixa filmen på mig och Dumle. Sen blir det stallet oxå, Matilda tränar Dumle och lilla Matilda kommer å rider Comet. Så kul ! 
 
Igår va jag rätt dålig på att uppdatera, men jag fann ingen tid. Jag åkte hemifrån halv 7 å kom hem halv 6. Jag va rätt trött om man säger så, men jag hade en bra dag ! 
Finaste Julia och Olliver gjorde två super fina rundor, nolla i deras andra L:B och nolla i debuten L:B+5 
Detta ledde till att två gula rosetter följde med hem i bilen. 
Var riktigt stolt över Julia när vi åkte hem, hon red så jäkla snyggt och väl ! Inte ofta man ser att någon rider så bra och väl på en ponny tävling, men Julia är ett bra exempel. Ingen lätt ponny hon har men dom tsm kommer gå långt...  ;-) så de är bäst att ni aktar er! 
 

--Maja

FÖR tidigt.

Vaknade alldeles för tidigt idaaag, 07:20 usch... jag la mig ändå 11 nån gång, då brukar jag typ vakna vid 10! Men jaja....

Får la bara ta de lungt denna förmiddagen oxå, tills jag ska till mårtanssons!

Matilda tränar, sen ska jag rida Cumäääät :D

Kanske tar vi lite bilder oxå, får se hihi ;-)

Puss & hejdå sålänge, vi hööörs!

/Matilda


Söt

Det vackraste jag vet, är du Ronja<3

Älskardig


Tar de lugnt !

Blir inte mer uppdatering idag, har ingen ork alls.. Är så grymt trött efter en full dag i Åsbo, sen tränat en halvtimme här hemma ;) känner mig duktig faktiskt !
Imorgon ska jag gå upp i tid och fixa med bloggen, filmen på mig och Dumle å lite sånt. Hoppas ni klarar er till imorgon
:)
--Maja


Tränat!

Påväg hem nu från Zumba eller hur det stavas, va med mamma. Träffade Annie & hennes mamma med, kul var det!

Kan berätta om dagen.
Vaknade vid halv 8 något, gick la upp 9 tror jag. Sen så har jag slöat med pyjamas i sängen HELA förmiddagen och fram till halv 2 något, då stack jag & mamma och lämnade Frida på hennes dans på sture, & sen åkte vi till eurustop & kollade runt lite i olika affärer, köpte en namsdagspresent till Frida också som har namnsdag imon.

Sen hem i typ 20 minuter sen stack jag och mammi. Nu är vi iofs hemma haha! Men man känner sig så fräsch & pigg!
Härligt, men sjukt jobbigt var det :D

Alla sånna "sega klumpar" från imorse har baaaraa försvunnit haha (yy

Hejdåå sålänge, imon drar jag till Matilda & rider Comet :D


Vår/sommarmode

Fixade ihop lite olika outfits av vad jag tyckte va snyggt, älskar stilen!

& nån snygg frissa man kan ha till, bara en slarvig knut/knopp eller något, me likee!


Sjuk elle nååt?

Vaknade med sjukt ont i halsen.. Var iofs typ 2 timmar sen, så det är bättre nu men hoppas det inte håller i sig.. :(

Nu när lovet precis börjat å allt!

Nu ska jag ladda ner appen Maja hade varit inne på & hittat massa snygga kläder! Ployvore, ladda ner! :D

Den är klar nu & håller på och kollar runt lite, den verkar toppen!

Lägger ut här sen, lite likt Maja men vill oxå visa lite haha :D
Vi hörs!

/Matilda


Mot Åsbo !

Bilen har rullat mot Åsbo, en dö snygg ponny där och en taggad bästis !
Puss
--Maja


Polyvore !

Fixade lite små outfits i bästa appen ;)
Puss
--Maja


Melodifestivalen !

Ätit grillat kött med massa gott till!
Nu väntar melodifestivalen å godis ;)
Kanske träffar några kompisar senare men inte helt säkert, ska upp tidigt imorgon. Med bästis Julia på tävling, så jäkla fint ekipage på banan är hon och olliver ! Ryser när jag ser dom ...

Red ut innan, träffade på två älgar, stannade hos Frida på kisspaus å en hel del massa mer ! En riktig tur va vi ute på ;)

--Maja


AMAJGAD.. ;@@@@

Bilderna dampar och blir suddiga, provar igen..


Mylovebasket

Gillar stilen, gärna lite smått söndriga shorts, med ett slappt linne i färg eller vitt & något fint härligt smycke till det! Summerfeelings!

@insperation

/Matilda


Right heeree, Right noooow..

Fixat lite i rummet, imon sätts fler bilder upp! :D (gick inte att lägga upp bilder, men det var massa ramar, som jag satt i 2 bilder i , de va 8 ramar tror jag.. & en text där det står "God Natt") sen ändrade vi lite andra saker, typ bytte plats på tv:n, och stereon och lite mer smått och gott! :D

Om 10 minuter sticker vi till farmor och farfar, mysigt! :)
Påvägen dit LOVAR jag att lägga upp modet & de.
Puss!

/Matilda


Städar

I full gång med att städa mitt rum!
Uppdatering kommer ;)
--Maja


ZARALARSSON

Amazing girl, loveeeher!

Det blir hennes & de tre låtarna jag la upp innan, som mina öron får njuta av resten av lovet!

Vissa är bara så härliga & lixom somriga?

Lägger upp bilder på kläderna sen bebes, hihi kraam!

/Matilda


Lördag

God morgon på er !    ;)  
Sitter å fixar en film på mig å Dumle, från dagen och fick honom tills nu. Ni vill inte missa de jag lovar ! 
 
Annars har jag inga speciella planer idag, ska städa rummet... ser ut som ett bombnedslag, ooouuppss   ;) 
Sen ska ponnyn ut i skogen idag, kanske hoppträning imorrgon. Ska kolla me tränar'N bara ! 
Men de kommer mer update. promis
 
--Maja
Bild från min insta ! 

Goodmorning!

Hej & godmorgon alla!! Ätit frukost precis, helg/lov/lördags-lyx :D
Kollat runt lite på mylovebasket.se och hittat lite fint, lite vår & sommarfint!! Lägger upp här sen, hissar, dissar & tipsar er! :)

Puss /Matilda


Mys & 3e bästa..

..låten!

Det är:
Look out of heaven~Bruno mars

Den är grymt bra, man får lixom den feelingen av bra låtar, haha. Jag gillar låtar som är lätta att sjunga med, som lixom fastnar i huvudet!

Sen gillar jag OTROLIGT många fler låtar, verkligen... Miljoner olika hha!

Ska fortsätta kolla AFV nu & äta godiis, puss och kram! :*

//Matilda


@ farmor och farfar

Nu efterrätt ! ;)
Puss
--Maja


Låtar och texter

Jo, något jag ofta tänker på, men vet att många inte gör, är att lyssna noga på låttexterna och deras "budskap", vad dem handlar om osv...
Tror jag har fått det ifrån min pappa, haha ;)

Men jag gillar låtarna mycket mycket mer när jag vet exakt, (eller exakt kanske inte är rätt ord, men nästan) vad de handlar om....

Låten som är etta på spotify, Let her go ~ passenger
är otroligt bra, både själva låten och texten tycker jag.
Jag älskar texten till Chris Medina ~ what are words men inte låten, eller vad man ska säga, hahah..... Gillar inte hans röst heller så mycket men..

Sen måste (självklart) artisten ha bra sångröst, någon jag tycker har otroligtvacker röst är Zara Larsson, jo de flesta vet nog vem hon är.
Hon "slog igenom" med hennes rätt nya låt Uncover.
Över en miljon visningar på yt.. ;) Hennes röst är GRYM tycker jag, dyrkar henne staaarkt haha.
Redan när hon va med på talang 2008 hade hon en underbar röst.

Över till låtar o texter. Sen något jag stör mig på lite är vi säger idol, så är det en SKITSNYGG kille eller tjej med, som inte egentligen kan sjunga särskilt bra, men ändå röstas de fram p.g.a utseendet, lixom hur schysst?

Jaja, skriver min toplista av musik, och varför.

1. Let her go~passenger - den älskar jag, för att jag fastnar för sånna typer av låtar lixom, typ ballad aktigt.. Och den härliga men speciella rösten, lovee iit! Handlar om -

2. In my bones~Bon Rope - också den "speciella rösten" och härliga "balladaktiga" låten helt enkelt, oxå gryym text, den är underbar, gjorde en film med mig och Boníta med den låten, eller skulle varit den men det funkade inte att sätta in musik, massa krångel vare.... Men börjar lite smått gråta när jag hör den, tycker den är sorglig haha ;')

Måste sticka nu så fortsätter på den i ettt annat inlägg, älskar er, puss och tänk nu på vad ni lyssnar på haha ;)

//Matilda

Kommer inte på någon bra rubrik..

Ligger här i min säääng & typ doing nothing, verkligen ingentning..

Gjorde en engelska uppgift vi har som läxa till onsdaag efter lovet, så det är klart, slipper tänka på något nu på lovet ;)

Tänkte göra massa roliga videobloggar nu på lovet, håll ögonen öppna nuu!

Hoppas alla gulliga där ute får ett bra lov, puss & kram, vi hööörs ! :*

/Matilda

Haha rolig bild ju...


Looooov !

Slutade två timmar tidigare idag :)
Firade med lite frukt å kollar gossip girl nu !
Puss
--Maja


Prov..

Har precis avklarat ett suuuperlätt no-prov, det va typ 7 olika frågor & man skulle bara skriva TRE av dom, man fick välja sj, omg så lätt!! ;o

Så det gick toppen, ska äta nu. Pusshej!! :*

/Matilda


Busar i ridhuset !

--Maja


Back on track !

Haft en "paus" nu mest denna veckan å de va väl mest för att jag hade två prov idag och va verkligen tvungen att plugga !   ;-)  Känndes typ bra på båda idag, svarade nästan på allt på båda men känns ändå som att jag borde klara godkännt. 
Annars, alla ♥ dag idag. Har NI gjort någon extra glad ? gett någon en extra kram eller bara sagt till någon att ni tycker om den ? Om inte så gör de    ;-)  lovar er att någon kommer bli glad ! ♥ 
Själv tillbringade jag dagen med Felicia som jag inte har träffat på sååå länge, vi år choklad i vår ensamhet.. haha ! 
Sen drog vi till stallet och ... 
 
Lekte med ponnyn i ridhuset idag, har nog aldrig sett honom så glad som idag ! Kommer film senare  ;-) 
Han sprang efter mig i galopp å bockade som in i tusan, öronen rakt fram och jag såg verkligen hur kul han tyckte det var ! Min lilla bebis ! 
Nu håller jag på att göra en film med lite förändringar, från första träningen till sista tävlingen nu. De vill ni INTE missa ! 
 
puss 
--Maja
 

10 saker ni antagligen inte visste om mig/mitt liv..

1. Jag älskar hästar (och rider ju, för er som inte vet de) men skulle inte vilja ha en egen häst.. (under tiden jag går i skolan då iaf)

2. Jag vill va vegetarian men det skulle aldrig funka, & jag behöver få i mig kött under tiden jag växer...

3. Min pappa är faktiskt vegetarian, men det är bara kött & kykling han inte äter.

4. Jag älskar våren

5. Jag älskar mina vänner och familj mer än allt, utan dom skulle jag inte klara mig, bokstavligt talat..

6. Jag hatar biologi, kemi, och fysik, no helt enkelt..

7. Tycker att det är sjukt onödigt att man går in så långt & läser så noggrant om no-ämnerna, (so:n oxå för den delen, historia iaf) & har prov och allt på det. Man har ändå nästan glömt allt efter månad? Om man VILL gå djupare i det och är INTRESSERAD om det borde man få göra det, kanske sen i gymnasiet om man vill forska/jobba med det i framtiden, men *** inte när man går i 6-7-8-9an.... Man GLÖMMER DET ÄNDÅÅ?! Bara ta några genomgångar så man har en viss koll på det......

(hehe blev lite lång men....)

8. Min hund är över 60 år, i människoår, men det märks inte HAHA.
(8 år är hon)

9. Jag hatar alla spindlar, myror, & alla små äckliga småkryp med äckliga håriga äckliga ben....

10. Är godisberoende, - MEN DET SKA TA SLUUT !

Pusshej!

//Matilda :)


Insta

Följ mig på instagram & allt, heter maatiildaaj där.
Kik; maatiildaaa

Ah, skriv där om ni har frågor eller bara vill snacka, puss! :*


Mums !

Fikaa lite sådär, kan man väl säga! 8)
Vindruvor och choklad, haha ååh!<3


Alla <3 dag

Ja, ha en toppenbra alla hjärtans dag & visa lite extra kärlek till någon du tycker om eller älskar, så gör du en person glad!

Ha de bra, även om du är forever alone, som jag!
Visar min kärlek till min käree familj istället, som Malin oxå skrev på sin & Louises blogg.
---> http://www.louiseomalin.blogg.se/

Träffade Louise , & Clara i deras skola idag, alltid lika kul att träffa dom, mina fiinisar, puss :*
Träffade Cornelia & Lovisa med, kuligt kuligt!! Maaahh beeebes

Fick lite gulligt utav mammi & pappi imorse, choklad, tidning & trisslott! Ska skrapa, äta & läsa ikv hade jag tänkt hihi :')

Hejdå alla söta, puss på er!

/Matildaaaa


Bästa .<3

Så JÄÄÄÄKLA vackra, mina finaste.
Matilda & Comet.
Åh, så söta, gilla/kommentera videon på yt, här nedan har ni länken! <3

http://youtu.be/aFL_unuuo-U

Puss<3
/Matilda


Duktig, check!

Haha, har precis tagit en lång härlig dusch efter att ha tränat ca 30 minuter på sån "workout" app! Tränade närmre en timme igår, lite ute i pappis gym oxå på cyklen, riktigt nöjd, tänkte att mitt nya liv skulle börja lite smått nu hahha, träna så minst 3 gånger i veckan och bara äta godis fre/lör. :D



Innan träningen så va jag med Maja och Matilda i deras stall, mest med Matilda. (puss på er bästa, tack för att ni finns, alltid lika kul att träffa er!)
Jag kom dit, Matilda hade varit duktig & mockat åt både Comet Hedda & Leon, fyllt alla höpåsar och mat oxå, så omtänksam!!

Sen vare bara att sätta igång med "plåtningen" hahah! Jag tog GRYMMA foton & filmer måste jag säga, HAHAHAHA!

Nä men dom va så fina & nu skrev Matilda att hon påbörjat filmen som de va meningen att hon skulle göra av lite olika filmsnuttar som JAAAG filmat, glöm inte det om ni ser den, länkar den här sen, hihihihi!! :'D
sen fick jag rida Comet var axla & Matilda gick med jämte på en mysig runda i skogen på ca 40 minuter, härligt! Älskar dig fina bästavän, & ponny! <3

Men nu ska jag kolla mästerkockarna med mammi så hörs vi sen!! Puss :*

//Matilda


Myys!

Haft en toppen dag i Oskarström :)
Puss
--Maja


Skridskor !

Sovmorgon till 09:35 inte helt fel. Skulle gått upp å pluggat men orkade verkligen inte ! Ska snart ta bussen till skolan för att ha en lektion och sen ska vi åka till Oskarström och åka skridskor, haha fett taggad !
Puss
--Maja


Goodmorning bebes

Hej alla & godmorgon!
Sitter just nu och äter frukost, pappa hade köpt färska & goda bär, så jag tog lite upp till det vanliga, (macka och juice haha) mums! ;)

Vi får höras sen under dagen, puss och kraam! :*

/Matilda


BFF

Haha Maria & Mindy, så roliga!
& deras pälsbollar till hundar, sjuukligt gulliga asså! :')

Ska stänga av tv:n & sova sen när det slutar, är vääldigt trött..

Men imorgon, en dag närmre helgen! Ska jag till Matilda, & Majas stall en stund, ska fixa ihop lite bilder & filmer på iaf Matilda och Comet, säkert på Maja och dumle oxå, roligt roligt! :D

Vi hörs imorgon, puss älskar er! <3

//Matildaa


Plugg... Plugg..

Pluggat för fullt hela kvällen ..
Nu kollar jag på Maria och mindy BFF ;)
Älskar ! Haha..
Puss
--Maja


Baaaaak ;)

Rubriken.

Mums! Ska se om jag kan fixa en liten videoblogg sen till er, om den inte helt ficka ur, som det brukar.. Är lite ny på de men jag lär mig.....

Sockerkaka med hallon i, & chokladmuffins, yuummyy!

Efter jag tjockat mig, får jag dåligt samvete & kommer träna lite, kör bara lite situps, armhävningar & sånt från apparna "workout" booom! :D

Hejdå sålänge, puss! & tack för att så pass många gillar & läser bloggen, superkul!! :**


Hejhej!!

Hej alla! Förlåt för sjukt dålig uppdatering från min sida igår, gjorde en videoblogg som sket sig..

Men är påväg till skolan nu med Johanna min älskling :**

Måste avsluta nu för mina stackars händer fryser ihjäl...

Huhuhu!!
Meee todaayy !


Sämst uppdatering ...

Har två prov på torsdag och kommer därför vara lite osocial ... Men på torsdag kväll är jag back on track :)
Puss på er alla !
--Maja


Sämst uppdatering ...

Har två prov på torsdag och kommer därför vara lite osocial ... Men på torsdag kväll är jag back on track :)
Puss på er alla !
--Maja


Skolan !

Väntar på SO:n ;)
Är på sjukt dålig humör idag pga en sak.. Men nog om de !
Dumle och Matilda tränar idag, mest skritt.
Uppdaterar mer när jag kommer hem!
Puss :)
--Maja


Tja !

Kollat Ponnyakuten nu, men tycker inte att de är så bra länger.. Dom som är med har dålig grundtidning överlag !
Men iaf, jag är grymt trött.. Skrev ett inlägg innan om detalj hur det gick idag ;)
--Maja
(Matilda snodde min ipad igår )


Tävlingen

Hoppade ju 70-70, som ni kanske redan vet. Tänkte förklara lite mer utförligt om båda rundorna. 
 
Kom dit i god tid, gick banan två gånger och planerade vägarna bra! Sen lastade vi ut, sadlade osv.. 
Red fram lite ute i deras paddock, dock inte mkt förrän de va min tur att gå in på framhoppningen. 
Han stannade en gång på de lilla, haha söt ponny. Och vägrade gå över, lixom typ 30 cm. Men iaf sen kom han över utan problem. Kom mot räcket men då stannar han oxå så jag "ramlar" av, ladade på fötterna så de va inget så. Kom igen och då hoppade han utan problem ! Sen stannade han en gång på oxern oxå, men han vill typ alltid se  hinder innan han hoppar dom ? 
 
Första 70- Kom in på banan och travade runt lite så att han fick kolla på hinderna lite, han travde på så lugnt och jag kännde mig faktiskt lugnt oxå. Hoppar 1 så fint, 2 lika duktigt. Sen på 3:an stannar han, vet inte varför, är väl att han bara skulle kolla på hindret lite. Men sen kom han över utan problem. Samma på 4,5,6 ett stopp och sen INGA problem, tok ponny !  Efter 6:an kännde jag mig illamåeende, men trodde att jag skulleklara de så jag svalde och red vidare, ett stopp på7:an men sen hoppade han. Men jag började hosta och hoppar av i panik. Ställer mig och ja.. spry på banan, asså inte myckte men ändå piiiinsamt... 
Se kom pappa,Matilda och några andra och hjälpte mig ut. Jag mådde bra överlag och kännde mig pigg. Så de var bara att hoppa upp igen ! 
 
Andra 70- 1,2,3,4,5,6,7,8 utan problem och i en jäkla fart! Han bjöd på alla hinder och hoppade så jäkla fint. Mot 9:an tappade jag honom i svängen och då blev de ett stopp men de var helt MITT fel så jag blev inte sur eller så. Kom igen och då hoppade han riktigt fin! Så jäkla nöjd,efter vad som hände första kunde de inte gått bättre !! 
 
--Maja
(matilda har bilder, som jag hoppas hon lägger ut. Film är på en kompis mammas mobil då mitt minne va fullt ) 
min fina ponny :')

heellu beeejbs

Hej alla underbara ! :)

Skulle kollat unikum med mamma, men det stod att dem uppdaterade sidan så det gick inte..

men iaf, när jag kom hem från Maja så duschade, åt och den somnade jag, haha såå skönt..
Får se hur det går att somna ikv då, haha ;)

Tänkte bara uppdatera lite snabbt, så ni har koll, ska strax kolla PA, bäst <3
Fast tycker iofs att det blivit betydligt sämre, 1 o 2 var klart bäst!
Nu kommer folk med problemen som, "jag rycker min häst i munnen" "jag kan inte sitta upp" "kan inte sitta ned i traven"
osv, känns nästan som om det blivit hälften "människo akuten"
haha nej men det är lite synd tycker jag!!

pusshej ! :*
/Matilda


Feb. 10, 2013

Snabbt resultat, skriver utförligt när jag är hemma ;)
Första gick inte bra.. Hoppade 1,2 utan problem. Ett stopp på 3,4,5,6 sen kommer jag inte ihåg om han hoppade 7 för jag mådde skit dåligt, hoppade av och spydde lite.. Haha! sen va de min tur igen efter ett tag och då gick de AS bra! Lite fort och ett stopp på sista med de va helt MITT FEL , är sååå nöjd ! <3
--Maja


Bebis !

Lägger ut nya binder på min fina fina vovve. De andra blev suddiga! ):

Älskar dig Ronja, föralltid bebis, jag lovar.<3

-2004-2005-


Mot Båstad !

Dumle va lite krånglig att lasta men inga större problem!
Nu är vi i bilen och har kört i ca 15 minuter :)
Nervös men såå taggad tjej !
Puss
--Maja


Feb. 10, 2013


Påväg :)

Till täävlingen , 1timmes bilfärd nu ;)
Loveyaaa!

Har med kameran så ni kommer få se bilder, & självklart film!


Taggar tävling !

Klockan är 10 i 7 och vi är vakna !
Ligger kvar i sängen lite men är på väg upp :)
Kommer uppdatering underdagen.
Puss
--Maja


Svar på frågor ;)

Titta och njut !
Blev lite misslyckat men ändå ..


Leker viga osv..

      ;-) 
-- Maja,Matilda !

inför imorgon

Går upp runt 7, äter lite ( brukar inte gå så bra, nervositeten tar över       ;-)  )
Åker till stallet, packar in sakerna och försöker få bilen att rulla senast halv 9. Vill verkligen vara i tid, HATAR att stressa..
Sen lastar vi ut, och så får pappa leda runt honom medans jag och Matilda går banan !
Sen sadlar vi osv, rider fram ute. Vet inte alls hur deras underlag är där och kan däför inte säga hur mkt jag kommer att rida fram.
Sen går vi in på framhoppningen, hoppar inte myckte där. Typ fyra gånger på räcket, om de känns bra och typ tre gånger å oxern om allt går som de ska.
På banan ska jag INTE visa några hinder, bara rida RUNT dom. Och sen galoppera på honom en sträcka innan jag börjar, för att sen ta ihop honom och RIDA !
Ska rida bra imorgon, ta de lugnt men ändå vara bestämmd !
 
puss
--Maja
 
 

Myyyys !

Myser med Matilda framför melodifetivalen, massa mys fíltar, kuddar, och choklad !         ;-) 
Kan inte ladda upp bättre inför imorron, de är så här de ska va..
 
Skrittade ut i trevligt sällskap, det gick bara att skritta men de va mys ändå ! 
Nu är han fin inför imorron, pigg och taggad !       ;-) 
 
puss
--Maja
 

Seg Maja.,

Jaapp Maja är så SEG! Men snart ska jag till henne iaf, ska sova där och så ju!

Mys mys <3
Puss!

/Matilda


Sista!

Spelade ingen roll att jag satte ut "1:a halloweenfest" osv, för bilderna blandade sig tydligen. Eller så bara är de denna appen som gör så, inte vet jag. Ni kan nog lista ut till vilken bild, texten hör ihop med, right? ;)

Här kommer de sista bilderna!
2004~

•Ronja & jag, när vi va småttingar!!
Älskade valpis<3
Älskar din bästaste vovve, du kommer ALLTID va min BÄSTA, UNDERBARASTE, FINASTE stjärna.<3


Parfymer

Jag är såå svag för parfymer. Älskar att lukta gott och kan inte gå en dag utan parfym.
Så jag tänkte dela med mig av mina favoriter :)
 
Parfymer <3
Britney spears (lila upp till vänster, rosa ner till höger + förpackning över). Har den lila, heelt underbar är den! Varar länge och luktar lagom starkt. Väldigt fräsch lukt, samma med rosa. Kärlek!
 
Marc Jacobs (upp till höger). Har testat den och VILL verkligen ha den. Såå gott luktar den!
 
Christina Aguilera (övre mitten och ner till vänster) Testat båda, och jag smälte. Riktigt riktigt gott lukat de.
 
Förutom dessa så gillar jag verkligen Mary Kay parfymerna. De luktar inte så starkt, så man får ta så mycket man vill ha liksom. Har alla färger. Alla luktar lite olika, men riktigt gott!
Har även en parfym som heter Date, från Truly Treasure. Gillar den också, dock luktar den jäkligt starkt.
 
 
Men så där fick ni lite tips :) Även ni som ska köpa födelsedagspresent i november till mig hahaha ;)
 
 
/tuva

Jag kör på! ;)

..med fler bilder! x)

~2003 - jag va 3 år

1a: halloweenfest, jag t vänster & Frida t höger!

2a: skogen med mamma, pappa & Frida.

3:e (a) pepparkaks-bak!
3:e (b) julafton (2003) haha mycket julklappar jaaoo.. x)

4:e (a, överst) pulka med Felicia & Elin.
4:e (b, underst) skridskor
4:e (c) skridskoor <3

5e: landsarote! :') 2004 tror jag..


Mooorre

Dom kom inte med i förra inlägger så lägger upp dom nu istället.

(är 2,5 kanske fyllt 3 på dessa bilderna)
Fin min! x)


& sen 2a bilden när jag rider - det ska börjas i tid!


HAHAH & 4e bilden är skrattretande, på "bildtexten" står de: "Jag har virat handduken själv mamma!"
Haha duktigt! x)


Flera!

Minnen... Önskar man kunde spola tillbaka tiden, mormor fanns då med..... Åh saknar det..

Om det är 2 småttingar på bilden är det min storasyster Frida.

(Om vi har jackor på oss är jag den rosa, hihi ^^ )

& jag har kortare hår på bilderna oxå :*

(mamma & pappa får oxå va med på några)<3
HAHA mina miner på dom 2 första bilderna.. Jag tyckte att jag va cooling som putade med munnen hihi!


Frågorna..

Jag oh Maja ska nog kunna fixa ihop videos när vi svarar på frågorna!

Vi kanske hittar på lite andra roliga oxå! :*

En tjej frågade om jag inte kunde lägga upp bilder på mig från när jag va liten, & jo det kan jag!

Bara bläddra ner så har ni mig haha, alla har vi varit små! :*


Gröönidag

Haha, jag e lite grön idaag.

Sitter å äter på min älskade Marabou Daim, ååhhh såå goood..

Vaknade vid 8 idag.. -.-
Gick upp nästan direkt & gjorde frukost, va så sjukt hungrig!

Gav kaninerna mat efter att jag hade ätit, så mös jag med Leo min Leo, lite<3

Jag,, pappa & Ronja gick ut och gick en lång runda i snön efter det. Mys!


Sen duschade jag & gjorde mig i ordning. Checkade insta, och kollade runt lite, sen åt jag & nu sitter jag här :D

Min choklad är slut nu, sorgligt Iaf, jag drar mot Maja vid 4-tiden, då måste hon vara klar helt enkelt ;)

Ska packa lite mer nu, pusshej!

/Matilda


Nätmobbing

En grej jag stör mig jäävligt mycket på, är folk som bara har mage till att sitta och kränka/skriva elaka saker helt enkelt till andra människor över internet. Som faktiskt kan ta riktigt illa upp...
Var/är själv utsatt för det lite då o då, rätt elaka saker faktiskt, men det är en tjej jag "känner", som alltid varit på folk, mig mer eller mindre...
Vart är själva vitsen med det?
Men jag har lärt mig att inte bry mig faktiskt, men ett par andra tjejer blev riktigt riktigt ledsna. Jag tycker att det är så otroligt dåligt, att man kan sjunka så lågt, man har inte några gränser, alls??

De flesta hade ju aldrig sagt det face to face, så att säga...

Varför inte göra någon människa glad, som man faktiskt tycker OM, med att ge massa komplimanger osv, än att BARA sitta & trycka ned dom som man "hatar" eller inte tycker om åt minstonde, sjukt omoget.

Roligt liv man måste ha.. :)

Nä men till alla därute, tänk på vad ni skriver! Vissa kan faktiskt bli riktigt riktigt deppiga, & självförtroendet sjunker till 0..

Tänk att det är en människa, som oftast inte gjort dig något, utan någon som har känslor...

Tänk på det bara..

Puss<3

/Matilda


Sorry..

För sämst uppdatering, jag tar på mig de    ;-)
Har ni haft en bra vecka ? Jag har haft en rikitgt dålig en, nationella,sjuk och massa massa mer! 
Men vi ska avsluta veckan med en grym helg !
Matilda kommer imorron, åh så underbart. Mitt lilla hjärtegull, hon sover över och går med mig upp klockan 7 för att åka till stallet, lasta vid kavrt över 8 och få bilen att rulla runt halv 9 mot båstad !     ;-) 
Jag lär starta efter 10 ngn gång beroende på hur många som är med i 50-60. Hoppar ju 70-70, känns riktigt bra. Känner mig säker på höjden och nu vet jag hur jag ska rida. Är riktigt nervös men de omvandlar vi till energi inne på banan sen, Dumle kan hoppa hur högt som helst typ men jag måste jobba lite oxå      ;-) 
 
Nu ska min kära syster ha datorn och jag ska kolla film tror jag, inte jätte bra uppdatering idag men ni överlever ? 
 
puss
--Maja
åh, min nya kärlek på bild ... <3 

<3

Du är finast älskling!


Stan med underbara!!

Påvääg t stan med bästa Julia och vi ska möta Saaga där hihi :* uppdaterar mer sen, puss! :D

/Matilda


Snabb videoblogg ..


God natt !

Kass uppdatering från min sida, är trött och förkyld :/
Puss
--Maja


Våga misslyckas

Jag har ALDRIG kommit runt en bana med mig egena ponny på en loka tävling ! Jag skämms inte för det, visst är det inte så kul och folk snackade skit om både mig och min ponny, men vet ni vad ?
Jag åkte till tävlingar om och om igen för att jag skulle bevisa en gång för alla att min ponny kan.. Tyvär blev det inte så många tävlingar och jag kom aldrig runt hela banan men jag var nöjd endå. Vi gjorde framsteg varje tävling !
Nu ska jag visa er bilder där jag faktiskt misslyckas..  ;-)
Comet hoppade av långt innan och jag var verkligen inte berädd, så min sits blev misslyckad och de slutade med att jag landade framför sadeln..  ;-) 
På denna clear rounden gick de inte bra ! Comet sprang runt och bockde som en tok medans jag försökte få honom över hinderna !
På detta hindret kom han i full fart och avståndet blev lite mysko, så han ser ut som en kötbulle, jag även här sitter jag typ ner  ;-)
Detta var vår första lokala tävling en L:D+5, Den gick DÅLIGT om någon ! Han stannade två gånger på första och sen tredje gången ramlade jag av ! Har aldrig varit så besviken förr, men jag tog nya tag och åkte till en ny tävling lite senare..
Vår andra tävling, hoppade första hindret med ett stopp. Sen gick det inte mer... Kommer ihåg hur glad jag var  ;-)
 
--Maja
-Att misslyckas är bevis på att du vågar-
 
 

Frisyyr

Hehe va lite kreativ..

Gjorde bara någon waterfall, inbakad fläta tjohejsan blabla! x)

Iaf, har precis ätit klart. Kollade runt lite på youtube innan det, kul haha. Jag & Maja sover över lördag-söndag så vi kör en eller två små videobloggar då, right? ;)
Svarar på frågor mm, det är alltså inte för sent för att fråga än! (ni kan fråga hela tiden, självklart. Är det över 15 eller 20 typ, så svarar, iaf jag, i ett videoinlägg)

Ni får hålla ögonen öppna helt enkelt :*

FREDAG IMORGON, nu köttar vi! :D



Fuckyoutube..

Va tvungen att ta bort den för de va 156 minuter kvar när jag skulle lägga mig.. Maja & jag gör troligtvis en tillsammans på lördag ist!

Det var 156 minuter kvar när jag skulle lägga mig så orkade inte vänta..... -.-

Är hemma just nu, gjort nationella C:1 tror jag, ska tillbaka till skolan nu för att om 20 minuter göra prov C:2.

(vi hade ca. 1 timmes rast)
Puss & kram
/Halvsur Matilda


Skolan

Sitter på bussen på väg till skolan nu, lång dag idag ! Men ska försöka överleva ;)
Har ont i ryggen från igår, ett litet stopp där jag dog lite halvt ! Haha !

Ha en bra dag
--Maja


Sov gott !

Ska ta de lugnt framför TV:n nu, måste bli frisk !
tror de blir skola imorron , för att inte missa allt.
sov gott !
--Maja
två bilder från min instagram " maaajjjaa " följ mig :)

Hoppträning-Onsdag

Denna träningen var nog den jag lärt mig mest på !  ;-) 
 
I början måste jag erkänna att det inte gick bra. Dumle sprang och sprang, då blir jag osäker och låster fast händerna i ett hårt grepp. Vilket är totalt fel och de vet jag nu. Men då bröt jag ihop, blev sur på mig själv och hoppade av. Då fick Frida (tränaren) hoppa upp, hon hoppade några språng och förklarade sen hur jag skulle göra. Det blir enklare för både mig och henne om hon vet hur Dumle fungerar, så sen när hon visste hur man skulle göra för att få så bra språng som möjligt så gick det bättre! 
Jag ska hålla om allt jag kan men benen, stadigt men ändå myckte, myckte. Sen mjuka händer och höja händerna lite sen är det bara att låta honom hoppa. För så länge jag rider så och kollar över samt inte tänker så mkt på själva hindret så kommer han hoppa. MEN vi behöver lära känna varandra mer och träna, träna, träna!  ;-) 
Vi hoppade en kombination med räcke in och oxer ut, en trippelbarr och två räcken. Detta blev till slut en liten bana, det gick bättre och bättre för varje gång men han stannade ett par gånger. Jag är inte riktigt van vid att släppa händerna och hålla om med benen, det blir lätt så att jag släpper benen och bromsar med händerna istället. 
Efter ett tag när jag hade fått in tekniken gick de så myckte bättre, jag fokuserade på rätt saker och WOW vilka språng. Höjden är INTE ett problem, han tycker de är så jäkla kul min bebis  ;-) 
Och de vill man ju inte ta ifrån honom så därför måste jag låta honom springa lite av sig själv. 
 
Jag är jätte nöjd med träningen och det känns bra inför söndag !  
Jag ska rida som idag och jag kan om jag vill, vi ska över ! 
Vi kan och de vet jag  ;-) 
 
--Maja
Bjuder på lite bilder från en GRYM träning, hoppa plank på 90  ;-) 

Svarar på frågor - videoinlägg

Bjuder strax på en video med era svar. Tänk på att det är ett utav mina första haha..... ;)
 
(lägger upp videon så fort den kommit upp på youtube, de tar ju ett tag..
Kommentera bara om ni har fler frågor babes! :*
 
puss! /Matilda

Äckelmobil

AAAHHH!!

Skrev precis "arg, skrev precis ett fetlångt inlägg så ba försvann det.. Blablabla blaa blaa blabballlaablaa" osv..

& nu får jag göra det igen, åh äckel mobil som bara tar bort det bara sådär!! -.-

Jag har iaf dragit mig bort till mammas jobb, (förskola) som ligger runt 60 meter bort från skolan, HAHA! Härligt att ha sin mamma nära ju :**

Iaf, barnen här bara ÄLSKAR mig, hahhaa nä men dom är för roliga, alla springer runt & vill att jag ska jaga dom osv.. Alla vill sitta i mitt knä & krama dom oxå, för söta!! :')

Det är lite kul för om mamma säger åt dem något, typ som att tvätta sig efter maten, så kan dom HELT säga emot, så ba kommer jag där å ba "kom så går vi och tvättar oss nu när "vi" är så kladdiga.."
Så gör dom de, HAHA! & mamma säger exakt lika dant, haha lite kul.. ;)
Dom är mina fans! 8)


Jajja, kommentera på frågor allihopa!! Svarar i videoinlägg, KOM IGEN NU!
ni som har mitt nummer / min fb kan skriva där oxå men kom igen nu alla! :D

Puss!
/Matilda


Ollies Flying Comet!

Min första egna ponny...
Jag blev helt såld redan första provridningen, jag visste att han var den ponnyn jag letade efter, han va ponnyn jag ville ha! Både jag och min syster Matilda blev helt sålda och det tog någon vecka sen var han vår.
Alla var glada och det gick så himla bra, comet trivdes och jag var gladare än gladast  ;-)
Vi hoppade nästan 90cm och jag kännde att jag var redo för en lokal tävling, en L:D+5. Jag tvekade inte lite, inte nått. Jag var säker på att det skulle gå bra, de hade de ju gjort på träningarna hemma. Men riktigt så bra gick det inte...
Comet hoppade inte alls på banan, och de slutade med att jag rammlade av. Gick ut från banan med en liten tår i ögat och en massa blickar som kollade på mig. Alla kollade på mig och jag hörde hur dom pratade om mig och Comet.
Efter detta visste jag inte om jag ville fortsätta rida, jag tvekade på mig, på Comet och jag klarade helt enkelt inte pressen med allt skitsnack osv..
Vi provade att starta en ny tävling som gick ett litet steg bättre, Comet hoppade första hindret men sen var det stopp.. Det gick inte längre!
Den ända tävlingen som gick bra va en clear round på 60 cm då nollade vi ! Med bra flyt osv..
Efter allt misslyckande började Comet att bocka med mig när vi red, han stannade på 50 cm och jag började tvivla på om det kanske va så att vi inte passade ihop trots allt. Jag slutade rida honom och blev riktigt rädd för honom.
Han slet sig ifrån mig och jag kunde inte ens hantera honom från marken. Då slutade jag nästan helt med hästar.. Nu är detta eb väldigt kort sammanfattning av vår story, me efetrsom de är längesen nu så behöver jag inte dra upp alla detaljer. Det känns lite onödigt, men nu vet ni iaf de mesta!
Som sagt, har ni frågor så va inte blyga !
--Maja
 

Tröttare får man leta efter !

Kom hem från skolan för ett tag sen, kännde mig trött och sliten eftr provet så mamma hämtade mig. Det var ju trots allt de som va poängen, att göra provet och sen se hur jag mådde efter    ;-) 
Men jag ska vila mig riktigt mycket nu för att sen orka hoppträna lite, ska lägga fokus på min ridning idag. Tänka ut hur jag ska rida på söndag och tsm med bästa tränaren i världen ha ett litet pepptalk !  ;-) 
 
Provet idag gick inte bra.. handen på hjärtat så är jag inte nöjd alls. Känndes otroligt jobbigt då frågorna var svåra enligt mig. Jag läste igenom de sakta flera gången men fattade 0, zero de va tomt! Tror jag fick en lite blackout eller något, men bra känndes de inte i vilket fall.. ;-) 
 
Ni får ha en fortsatt bra onsdag så hörs vi senare !
puss
--Maja'
 

10 saker...

Ni inte vet om mig !
 
1.Hatar när folk snackar skit om någon och nästa dag låtsas som inget har hänt!
 
2. Är sjukt rädd för spindlar, vem är inte lixom ?
 
3. Jag gillar inte kläderna i min garderob, asså vissa är snygga men dom flesta har jag tröttnat på och jag hittar lixom inget nytt när jag väl ska shoppa !
 
4. Just nu är jag sjukt skoltrött, jag orkar varken plugga eller va konsentrerad på lektionern. Fast jag de är jag ju ändå men de är sååå tråkigt...
 
5. När vi skulle hämta Dumle var jag rädd att jag inte skulle gilla honom... men gud vad jag hade fel!
 
6. Är socker beroende, fast nu har jag blivit duktigare och äter frukt istället för onyttiga saker !
 
7. Jag vill få snyggare kropp till sommaren 2013, men jag är för lat för att träna..oouppss!
 
8. Har alltid drömt om att få en typ stor blogg, så coolt !
 
9. Jag vill verkligen kunna tävla och bli placerad med Dumle,  så nu j*klar ska vi satsa ! 2013-vårt år♥
 
10. Jag tvekar fortfarande över mitt gymnasie val..
 
--Maja
 
Bilder från the studio, prövade att vara modell !

Snö

Haha vet inte om jag tyckte de va så kul egentligen att se snön igen..
Vackert & mysigt men vill ha våren nu! ):

Fast iofs så är det bara februari.. Jaja, våren kommer när den kommer!
Nu drar jag med min kompiis Johanna till skolan.
Seeya!
/Matilda


FÖRLÅT!

Glömde helt säga att det förra inlägget va från mig, Matilda!

Hehe fölååt, men vi hörs.

Puss! /Matilda


Onsdag + frågestund.

Maja ska ha nationella, stort lycka till igen! Tror på dig!<3

Min storasyster har jätteont i huvudet, båda armarna & benen + mår illa.. Usch!

Innan i morse så kräktes hunden, å där kommer ett sånt nötkräm godis-papper ?!

Euew... & jag menar, ingen i vår familj äter de, så hur har hon fått i sig det..?

Hhaha, jaja inte sp kul för er att läsa..

Gick upp vid halv 7 idag, (brukar gå upp typ 7) har precis sölat mig genom frukosten, så de är klart!
Nu ska jag fixa lite & borsta tänderna.
Glöm inte frågorna, jag iaf svarar i ett videoinlägg, vet inte hur Maja gör men vi kanske kan göra ett ihop! :D vi får se, håll ögonen öppna.

FRÅGA FRÅGA FRÅGA!!


Onsdag = nationellt prov i 3 timmar !

Uppe tidigt idag!
Har en del saker som måste fixas innan provet, ska ha me med lite frukt, godis osv ;) sen vill jag INTE komma för sent. Asså de går inte, finns inte på kartan idag !
--Maja


Tisdagen går mot sitt slut...

Haft en bra dag ?  ;-) 
Jag har säkert kollat 7 avsnitt av gossip girl, haha! Gillar den skarpt men ibland blir de för mycket drama och för overkligt lixom. 
Sen gick jag med min syster ut en runda med våra grannars hundar, så söta! Vill verkligen ha en lite vovve  ;-) 
 
Ska försöka komma i säng i tid, prov imorron! Tre timmars läsförståelse.. behöver jag säga mer? 
Nej, ska inte trycka ner mig själv, jag vet att jag kan! Men jag måste anstränga mig och läsa igenom allt NOGA! Måste förstå innebörden av texten för att kunna svara på frågorna, detta är ett viktigt prov och även om jag mår piss måste de göras  ;-) Så är det bara, finns lixom ingen undanflyckt ! Har ju hoppträning imorgon, va typ två veckor sen sist! Och sen är de ju pay n jump på sönadg.
 
 
 
Allt för många ser alltid allt från den negativa sidan, min ponny hoppar inte, han vill inte in i transporten osv osv ! 
Men tänk om du står där med nästa dressyrstjärna ? Eller så behöver din häst bara lite tid att komma in i transprorten, det är djur ! Riktiga varelser, inga leksaker.. vilket allt för många tror för ofta ! 
Det är viktigt att hitta ett sammarbete med sin ponny och lita på varandra, sen är träning oftast nyckel till de mesta. 
Så ta det lugnt och låt de ta sin tid..  ;-) 
--Maja

Frieends <3

Bästa


MUMS

Haha ser äckligt ut men jävliigt gott, man får unna sig ibland. Marängswisch med hallon, åh så gott!
Haha älskar er, fina vänner <3


Bästisaar

Påväg hem från skolan nurråå, ska va med Saga & Cornelia.
Uppdaterar mer sen, vi ska antaglingen baka, huhuh! ;)


Frågestund !

INGA frågor är för dumma, kom igen nu !!  ;-)
--Maja
 

Svenska nationella prov, check!

Nu har vi ätit, efter att ha suttit med nationella svenska prov. Bara 2 delar avklarade utav säkert 6 olika. & det är bara i svenskan... Men dom vi gjorde idag kändes bra. Hyfsat lätt, men har sjuukligt ont i min högerhand nu efter allt skrivande, haha ):

Tack Maja, & jag önskar dig stort lycka till till dina! Och du får krya på dig,
hoppas du mår bättre imon! <3


Fick nyss reda på en roolig grej! Hihi! ;)
Kanske skriver ut de sen. & en till rolig grej jag glömt tala om är att jag ska till One direction konserten i vår, typ LOVELIFE! :'D
Dom killarna räddar mitt liv ärligt talat :*


Ajja, hörs sen, puss! /Matilda

Jag, Maja, Dumle & Comeet :D


Are you okey ?

Hoppas ni har en bra tisdag, är snälla mot varandra och tar hand om varandra !   ;-)
 
Vår blogg är en blogg som är FRI från kränkningar och mobbning ! Om det förekommer här så ber vi er att lämna, vi vill bidra till en bättre värld inom socialamedier ! Inte för att låta all för mycket som en vuxen som vet allt, utan att bidra med possitiv energi! Värden på socialamedier går utför, därför borde fler göra något åt de. Och vi ska göra vårt bästa, finnas här och hälsa er varmt välkomna ! Här har vi K U L  ;-)
 
-Jag mår lite bättre och klarar nog hyfsat av att göra provet imorgon, får vila, vila, vila nu i eftermiddag. Dock lite plugg kvar men får se hur mycket jag orkar! Har verkligen ingen energi i kroppen just nu... -
 
--Maja
 

Kläningar

Snart är de skolavsluting och avslutningmiddag.. okej kanske inte snart. De är ett tag kvar men jag vill vara i god tid och har därför börjat kolla lite på klänningar !
På avslutningsmiddan vill jag ha någon i färg, en anorlunda som kanske ingen annan har.
Sen på avslútningen vill jag ha en vit.
Klänningar
 
 
 
 På bilden är de mer sånna klänningar jag skulle kunna ha på middagen !
--Maja

God morgon, sjuk idag..

Hej på er ! är fortfarande super förkyld osv.. Både jag och mamma tyckte att jag skulle vara hemma och vila inför nationella imorron ;-) Måste erkänna att jag är sjukligt nervös, vill inte misslyckas, verkligen inte !
Idag har jag INGA planer alls, ska vila så mycket jag kan. Kolla gossip girl och äta massa C-vitaminer !
 
Måste passa på att önska Matilda ALL lycka til på sina nationella som hon har denna veckan ! Idag och på torsdag , om jag inte minns fel ! Lycka till bästa du, kommer gå toppen !  ;-)
 
Nu- ska jag fixa lite små trevliga inlägg till er!
Håll ögonen öppna!
 
--Maja

Top Model

Fixat inställda tills imorgon och lite sånt smått å gott   ;-)
Nu väntar top model med en mugg varm choklad för att få bort min dumma smärta i halsen, tror dock att jag har fått influensan.. Så det blir väl att vara hemma och vila imorron och sen göra provet på onsdag ! Måste ju verkligen till skolan då och vill vara så pigg som möjligt för att kunna prestera bra ! Lixom de är ju ändå nationella, mycket som står på spel..
 
Nog om det, har ni haft en bra dag ?  ;-)
Jag kör igång med en frågestund för att alla nya läsare ska ha en chans att kunna lära känna mig så bra som möjligt. INGEN fråga är för dum... va inte blyga nu hörrni ! It will be fun  :)
 
--Maja

Tips på..

..videos?
Tycker det är roligt att spela in osv haha, men vad vill ni se? Bara vanliga snack-videos/videoblogg, eller något extra som typ när jag visar mina favoritplagg, mitt favorit smink eller något?
Kommentera på vad ni vill se! :)


Nu börjar jag plugga..

Med lite frukt och juice går de säkert bra! :)
Puss
--Maja


:D

Haa blev såhär tråkiga inlägg från min sida bara massa skitinlägg från mobilen om skolan osv.. Tråkigt, men nu är jag äntligen hemma! Ska gå ut med Ronja, sen direkt sätta mig å fika. Vet att vi har någon god glass inne i frysen, me gusta! ;-) Sen blire somsagt någon avcheckning om nationella.

Bye bye, se ya!
/Matilda


plugg..

Kollat gossip girl och kylt halsen men glass, Men den slutar ju inte att göra ont för de! dumma hals...
Har lite plugg som måste göras men inte alls mycket så de går snabbt!  ;-) Typ en bild uppgift och sen öva lite inför nationella proven, som är på onsdag och fredag. Då måste jag lixom till skolan, no matter what...
 
Nu ska jag sluta prata på om helt ointressanta saker.
Vet ni vad jag kom och tänka på?
Allt för många bloggare skriver jämt om hur bra deras liv är, utan problem och lever som i en saga..
fast alla vet att inners inne är det inte så, man har det svårt ibland och jag gillar bloggare som vågar stå för deras problem och brister! Som skriver att dom är ledsna eller inte mår bra istället för att skriva hur underbart livet är. Helt problem fritt ?
Tänk på alla läsare som vill bli som sin förebild, men förebilden i bloggvärlden har inga problem. Den lilla tjejen som då stöter på sitt första problem har ingen aning om hur man tar hand om det, hon har ingen förbild som har gett tips på bloggen !
Ni som stannar här kommer helt klart att stöta på problem med mig, ni kommer få ta del av mina misstag men oxå hjälpa mig upp på benen igen  ;-)
Jag ska ge er alla tips jag har med mig i min ryggsäck. Mest för att ni ska kunna se att jag inte lever ett problem fritt liv. Jag vågar stå för mina brister och det tycker jag att ni oxå ska våga göra !
Alla har en rädsla,en svag sida eller ett rent problem. Då tycker jag det är viktigt att ha någon som vågar dela med sig, så känner man sig inte ensam.
 
Ta hand om varandra
--Maja♥
 
-funkade inte att få med någon bild.. -

Dagen

Har rast nu i 5 minuter till, sen matte.. Hehe kul :)

Tänkte skriva lite om dagen, vad jag ska göra å så.. Slutar somsagt halv 4, om nästan en timme & ska plugga då bara hade jag tänkt. Ta de lite lungt bara, har inga måsten men.. Inte så många läxor heller nu, de va betydligt mer förra veckan! Nationella prov i svenska imorgon, usch. Det har vi på torsdag oxå. Hatar de! ): Så tänkte kolla igenom de lite bara, lite grejer att tänka på osv..

Hörs sen!
Puss /Matilda


My Love Basket !

Har faktiskt börjat använda sidan nu och måste säga att den är toppen !  ;-)
Älskar hur man kan välja mellan såå många olika kläder och sen sätta ihop dö snygga outfits.I'm in love..
 
Har satt ihop två collage som passar toppen nu till vår ! Vår
 
 
Är såld på söta toppar och ballerina skor.. så snyggt !Sött
 Blusar och lite trasiga jeans, är verkligen to die fore !

Bild

Har bild, ska bålar broar, jiippiiiee! ":)"

Brb, måste sätta igång.
Puss /Matilda


Sjuk...

God morgon på er! Hoppas inte att ni mår lika dåligt som jag ? ;-)
Behöver inte gå in på detaljer om hur jag mår och ser ut osv.. Men tur för ett att jag orkar blogga och kan fixa massa smaskiga inlägg till er !
 
Måste bara berätta hur otrolig min ponny va igår! Jag tror fortfarande att det är en dröm...
Vi skrittade länge och jobbade myckte med volter för att få honom mjuk i båda sidor. Sen travade jag typ en halvtimme, dom första 5 minuterna ville han inte! Men när han väl lossna.. då jäklar! Bakbenen under sig och nacken i rätt form ! Jag valde att trava mer dels för att de är jobbigare än galopp, och för att han ska träna med Matilda idag. Jisses vilken fin trav han hade.. jag har svårt att fatta de  :)
I galoppen va han lite stretig i början och tyckte jag var jobbig som bara ville att vi skulle jobba hela tiden, men samma där. När han väl lossnade sen så gick det otroligt bra ! Jag kännde verkligen hur han lyfte ryggen och jobbade med bakbenen !
Riktigt stolt ägare  ;-)
Dagen efter jag hade fått hem honom ♥
Nu ska jag fixxa massa spännande inlägg, håll koll !
--Maja

Presentation-Tuva

Hej får jag la börja med att skriva!
Jag heter Tuva och är 13 år. Går i 7an på Vittra i Halmstad. Håller på med hästar och har haft 3 st hästar sen 2010. Kommer nog skriva mer om det nån gång, men nu ska jag berätta lite om min nuvarande ponny, Lady Marmelade!
 
Lady är ett väldigt envist sto på snart 12 år, född 2001. Hon har varit min i 2 år nu i maj. Hon har en stor plats i mitt hjärta.
Hon är vad man nog kan kalla en riktig problemhäst haha. Omöjlig att klippa även när hon drogas ner, har stannat på hinder (asså går knappt o beskriva vad jag kämpat) fram tills nyligen, då det börjar gå bättre. Hon är hög i rang och låter ingen bestämma över henne. Hon är duktig i dressyr och gick L:B - L:A innan jag fick henne, men hade aldrig gått runt en bana i hoppning. Men de förra ägarna ljög mig rakt upp i ansiktet. Hoppar alltid, snäll att klippa och jättego i all hantering skulle hon va...
 
Under den här tiden har vi kämpat o kämpat o kämpat. Nu i höst lyckades jag ta mig runt lokal för första gången. 3 av fyra klasser kom vi runt med 1 stopp, i Båstad och i Susedalen.
Så det börjar gå framåt!
 
Nu 2013 ska vi vara med i Division III för Skedala RK. Vi får la se hur det går ;) Vi planerar även att starta LB innan sommaren!
 
 
Annars är jag en galen o sprallig tjej som älskar shopping, fester och att umgås med vänner. Är inte rädd att uttrycka mina åsikter och kör alltid mitt eget race no matter what.
Håller på Cheerleading och Elgitarr (hur jag hinner allt vet jag faktiskt inte xd) förutom hästsporten. Cheerleadingen är 3 gånger i veckan så visst är det svårt att hinna med allt!
 
Hoppas ni gillar vår blogg :)
 
Puss
/tuva
 

Goodmorning

God morgon allihop! Precis vaknat, ska gå upp & äta, och börja göra mig i ordning. Är SÅ trött, ska gå till halv 4 idag, orkar verkligen inte asså...
Jaja, man får göra det bästa av det.

Heeeejjjjdåååå ! /Matilda

Ni får en bild på min första kanin, hon som dog för snart 2 år sen, Nina.. Åh saknar dig..


Tankar från lördagskväll..

ponyn var så underba idag, vi va själva i stallet och de var verkligen underbart. Han var inte sur och tittade verkligen djupt in i mina ögon, denkännslan! :') 
Han är verkligen otroligt bra, min prins, mitt allt. Vad hade jag varit utan honom ? 
Tänk vilken slump igentligen, har berättat storyn för er så de vet ni ju. Tänk ändå så otroligt ? 
En ren slump.
Nu 129 dagar senare står jag på ett ställe dit jag aldrig trodde jag skulle komma. Jag hoppar breda oxrar på 80-85 cm och plank på 90 ! Jag hade inte ens kunnat föreställa mig att komma så långt på så kort tid. Jag trodde att det skulle ta mig ett år att komma ut på lokala tävlingar, att jag bara skulle hoppa runt på clear rounder på 50-60 cm . 
Jag vet hur Dumle fungerar och vad jag måste göra för att han ska hoppa. Så nästa clear round hoppar jag 70-70 och nästa igen oxå 70-70. Sen bär det av på lokala tävlingar och fightas ! ;-) Det kan gå riktigt dålig de första tävlingarna. Men de bjuder jag på ! Alla kan inte vara bästa och jag vill inte ha en ponny som hoppar av sig själv. Jag känner att de inte ger något inom min ridning, jag vill kämpa mig uppåt. Genomgå dåliga resultat för att sen visa alla att träning ger resultat. 
Min ponny KAN och jag tvivlar inte en sekund på de, men jag måste oxå jobba för det ! Han gör inget gratis, de är de jag gillar med honom ;-) 
 
Sen har vi de här med gymnasie, jag jag ju valt. Men vet inte alls om det känns rätt eller fel! 
Mamma och pappa sa bara att jag fick välja själv, precis vad jag ville osv. Jag vill inte gå en linje som är lik de jag har nu, jag är så grymt skoltrött och väljer därför mellan plönninge och barn-fritid.
Plönninge för att få umgås med hästar och mäniskor som har samma intresse som mig. 
Barn-fritid, för att jag vill bli förskolelärare och jobba med barn. Denna linjen går jag bara i skolan 2 dagar i veckan och sen är jag på praktik resten ;-) Det skulle passa mig som handen i hansken,men ändå tvivlar jag och jag går och tänker på detta hela tiden.. alla försöker hjälpa mig men det är bara JAG som kan välja. 
Och de är svårt när jag inte alls vet.. 
 
--Maja


Min stjärna 

Kommer ALLTID älska dig Ronja, vad som än händer, du är ALLT <3

(bild från min instaa, @ maatiildaaj)


Ny blooogg!

NY osv..
Helluu bloggish läsaree!

Tänkte skriva lite om mig själv 

Jag heter Matilda, är 12 år (yngst mwhihi) fyller 13 i sommar - 00a. Jag rider oxå, fast har ingen egen ponny..
Hjälper Maja och hennes storasyster Matilda och är ofta med dom i stallet. Hade innan 3 st sköthästar (ponnys) som hette Nuestra Bonita, Sörby Vision & Rooney. Red på ridskola, men allt typ kollapsade vid jullovet, hade ont i huvudet konstant (?) och fick massa migrän hit å dit osvosv..... Så jag slutade på ALLA sköthästar å fortsatte bara med ridskolan.. (bilder kommer) va tvungen, hade inte tid för mig själv, eller skolan. Inte mina vänner heller för den delen!

Många utav mina vänner har hästar så hänger med dom typ när jag vill, haha ;)

Ajja nu ska ni inte få behöva lyssna på massa om hästarna.. Jag går i skolan, hänger med vänner, är i stallet o älskar att sjunga å dansa. De är väl typ mitt liv. Rätt vanligt liv, haha :) Jag fotar ocå och tycker att det är grymt roligt, har en systemis Sony något..

Jag kommer att lägga ut filmer/videobloggar å massa kul här! Kände att jag hade MASSA insperation o vilja till att börja blogga så ah.. Hoppas ni kommer upskatta detta :D

- gjorde en vlogg-aktig sak som jag skulle lagt upp men de va så sjuuukligt varmt i mitt rum å jag såg förjävlig ut rent ut sagt, så gör en annan, kanske imon.

HEJDÅÅ!
kommer lägga ut bilder på mig å hästarna o allt möljligt i ett annat inlägg, puss /Matilda :*


Trött..

fixxat massa nya saker och snart är vi på banan !
orkar inte fixa mer nu, puss :*
--Maja
 
tråk inlägg men de är rörigt nu osv, osv ..
 

Presentation - Maja

 
Ni som inte redan vet vem jag är får en presentation för att ni så enkelt som möjligt ska kunna hänga med.
Jag heter Maja och är 15 år, lever ett ganska normalt svensson liv med två syskon, en mamma, en pappa, två ponnys och två marsvin. Allt rullar på och jag har precis börjat sista terminen i 9:an, känns som att tider går för fort ibland. Har valt preleminärt gymnasie val och de är med´blandade kännslor.. kommer mer om de senare ! 
 
Jag har haft en del ponnys under åren, men jag tänkte ta var och en för sig i ett eget inlägg lite senare. Eftersom jag inte rider dom nu så är de inte så bråttom, jag kan ju berätta om min egen lilla pärla istället. 
 
Dumle är min lilla pärla. Vår historia är lite annorluna om man jämför med andra, jag satt aldrig och kollade på hästnet för att senare hitta min prins. Jag åkte aldrig och provred, tänkte inte i flera dagar om det var rätt, kollade aldrig igenom filmen från provridningen.. nepp! 
Jag satt hemma en helt vanlig söndag på rum, minns jag inte fel så bloggade jag nog. 
Men iaf så kommer mamma in och frågar" Maja vil du ha en häst?! " (vi hade pratat lite om de innan men inte så mkt och jag trodde verkligen inte att de skulle bli något.. ) 
Men så fel jag hade, mammas kusin kännde några som bokstavligt talat GAV bort sin ponny.. 
Först tänkte jag mig en gammal, misskött liten ponny som inte kunde nått.
Men så fel jag hade, vi bestämmde oss för att ge honom en changs. En c-poony på 137 cm, gått L:A dressyr och väl utbildat hoppning.. När mammas kusin ringde senare på söndagskvällen och sa att han var MIN, bara MIN! jag var lyckligast i världen då, på onsdagen skulle vi äntligen hämta MIN ponny. Jag kännde på mig att han var den rätta, vi skulle passa som två pusselbitar. 
Och så rätt jag hade,vi åkte till skåne, red honom lite och sen var det bara in med sakerna och ponny och rulla hem. Ganska snabbt och enkelt. Så där helt plötsligt var jag Maja mårtensson lyckligast i världen den 26 september 2012 fick jag de bästa man kan få. Jag ångrar inte en sekud att jag tog emot Dumle. Min pärla!<3
Just nu- Tränar vi för fullt för att vara i form till vårens kommande tävlingar, Det går riktigt bra på träningarna just nu, både i hoppning och dressyr ;-) I hoppningen ligger vi mellan 70-90 när de går som bäst! Och dressyren rullar på, vi lär känna varrandra och hittar knapparna. Min syster Matilda brukar träna dressyr med honom lite då och då och hennes tränare tycker att Dumle är riktigt fin !
Vi har hoppat en del clear rounder och de har gått relativt bra!  ;-) 
 
Har ni frågor så va inte blyga!
--Maja

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0